Δήμος της Κρήτης αρνείται να φιλοξενήσει πρόσφυγες – Θυελλώδης συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

«Όχι» στην μεταφορά προσφύγων στα διοικητικά όρια του δήμου Γόρτυνας είπε χθες Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική καθώς την συνεδρίαση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής -και όχι μόνο- οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Γόρτυνας, ζητώντας από το Σώμα να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία λόγω της έντασης διακόπηκε για αρκετά λεπτά προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, υπήρξε η πρόταση να αναβληθεί η λήψη απόφασης, προκειμένου αντιπροσωπεία του Δήμου να βρεθεί στην Αθήνα για να συναντήσει τον υπουργό Εσωτερικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και να του θέσει το θέμα.

Όμως, κάτω από την πίεση των παρευρισκομένων το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε κατά την μεταφοράς των προσφύγων στην περιοχή, προβάλλοντας το επιχείρημα της άσχημης οικονομικής κατάστασης του δήμου (όπως είναι γνωστό ο Δήμος Γόρτυνας είναι σε καθεστώς … μνημονίου) ο οποίος δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς.

Πηγή: ekriti.gr

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ