Ο δήμος Πέλλας κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: Δεν ανεχόμαστε μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία

Με έντονα ειρωνικό ύφος και σε β’ πρόσωπο, ο δήμος Πέλλας σε κείμενό του προς την κυβέρνηση ενημερώνει ότι το στρατόπεδο που διάλεξε για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στην περιοχή βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Με αυτό τον τρόπο ο δήμος Πέλλας εκφράζει τη διαφωνία του στην απόφαση αυτή, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως τονίζει, «όταν είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς».

«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. Καταρχήν ρωτάς!», αναφέρει ο δήμος Πέλλας, καυτηριάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη στάση της κυβέρνησης να μην ενημερώνει τις τοπικές κοινωνίες πριν λάβει αποφάσεις και να δρα από μόνη της.

«Η προσφυγομάνα πόλη των Γιαννιτσών δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία», τονίζει η επιστολή και καταλήγει: «Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη». 

Ολόκληρο το κείμενο του δήμου Πέλλας: 
HOT SPOT στο Δήμο Πέλλας.
Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.
Καταρχήν ρωτάς! 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. 
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.

Έπειτα συλλογίζεσαι. 
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης.

Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών – αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.

Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. 
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ