Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο

Σε κάνουν να μην τολμάς να παραπονεθείς για τη δική σου.

Κάποιοι περνούν καλά στη δουλειά τους. Άλλοι βαριούνται, άλλοι θα ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο, άλλοι παραπονιούνται γιατί ταλαιπωρούνται στη πρωινή κίνηση. Άλλοι είναι ευγνώμονες και μόνο που έχουν δουλειά.

Οι άνθρωποι που κάνουν τις παρακάτω δουλειές αναμφίβολα βγάζουν τα προς το ζην ζώντας σε συνθήκες υψηλής αδρεναλίνης. Τη λίστα με ορισμένα δύσκολα επαγγέλματα και τις απολαβές τους συνέθεσε η εφημερίδα Telegraph.

Μελετητές κροκοδείλων

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα4

Εντάξει, δεν είναι η μέση δουλειά ενός ψυχολόγου όμως έχει αποδειχθεί πως και οι κροκόδειλοι χρειάζονται τους ειδικούς. Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει την παρακολούθηση κροκοδείλων ώστε να μελετηθεί η συμπεριφορά τους. Πρόσφατη έρευνα που βασίστηκε στους ειδικούς αυτούς έδειξε πως οι κροκόδειλοι μπορεί να μας προκαλούν τρόμο, είναι όμως αρκετά παιχνιδιάρηδες. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα είδη που είναι πολύ επικίνδυνα και θανάσιμα. Αξίζει άραγε αυτό ετήσιο μισθό 62.500 δολαρίων;

Κυνηγοί καταιγίδων

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα5

Την ώρα που όλοι οι άνθρωποι τρέχουν προς τη μία κατεύθυνση- μακριά από καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα- εκείνοι τρέχουν στην αντίθετη με προορισμό ακριβώς τις επικίνδυνες ζώνες. Οι κυνηγοί καταιγίδων είναι συχνά ερασιτέχνες αλλά πολλοί επιστήμονες- φυσικοί, μετεωρολόγοι, ακόμα και δημοσιογράφοι- ζουν κάνοντας το χόμπι τους επάγγελμα. Και βγάζουν περίπου 61.000 δολάρια το χρόνο.

Εξαγωγείς δηλητηρίου από φίδια

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα6

Το δηλητήριο των φιδιών μπορεί να είναι θανάσιμο αλλά από το ίδιο αυτό δηλητήριο παράγεται και το αντίδοτό του. Επίσης χρησιμοποιείται και σε άλλες θεραπείες. Οι άνθρωποι που «αντλούν» το δηλητήριο κρατούν το κεφάλι του φιδιού ενώ αυτό δαγκώνει ένα ειδικό δοχείο και ηλεκτρόδια ενεργοποιούν τους αδένες που παράγουν το δηλητήριό του. Η δουλειά αυτή τους αποφέρει 30.000 δολάρια το χρόνο.

Εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα7

Μπορεί να πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για να κάνετε μία φορά το ονειρεμένο και τρομακτικό άλμα στο κενό μέσα από ένα αεροπλάνο. Ή μπορείτε να το κάνετε συνέχεια και να βγάζετε 24.000 δολάρια το χρόνο.

Σπηλαιοδύτης

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα8

Αν σας αρέσουν τα σπήλαια και οι καταδύσεις μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τα δύο και να εισπράττετε 58.640 δολάρια το χρόνο. Να ξέρετε ωστόσο πως οι καταδύσεις σε σπήλαια μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνες από τις απλές καταδύσεις επειδή οι χώροι είναι μικροί και η πίεση του νερού δυσκολεύει την εξερεύνηση.

Αλεξιπτωτιστές πυρκαγιών

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα9

Προφανώς για να υπάρχει τέτοια δουλειά μάλλον δεν είναι τόσο θανάσιμη όσο ακούγεται. Για 33.000 δολάρια το χρόνο θα πέφτετε με αλεξίπτωτο σε ερήμους και δάση για να συμμετέχετε στην κατάσβεση πυρκαγιών. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να επιβιώσετε για 72 ώρες μέσα σε πύρινες ζώνες βασιζόμενοι αποκλειστικά στον εαυτό σας.

Οδηγοί σαφάρι

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα10

Είναι δουλειά που αποφέρει περισσότερα κι από 70.000 δολάρια το χρόνο. Οι οδηγοί σαφάρι είναι εκείνοι που μεταφέρουν τους τουρίστες σε χώρους και μονοπάτια όπου μπορούν να απολαύσουν την άγρια ζωή. Οι δυσκολίες είναι βέβαια αρκετές: οι απομακρυσμένες περιοχές, τα απρόβλεπτα ζώα αλλά ενίοτε και οι ανυπάκουοι τουρίστες.

Επαγγελματίες κασκαντέρ

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα11

Στις περισσότερες σκηνές δράσης σε ταινίες του Χόλιγουντ δεν είναι οι ίδιοι οι διάσημοι ηθοποιοί που κάνουν εντυπωσιακά άλματα, επικίνδυνες τούμπες κλπ. Οι επαγγελματίες κασκαντέρ πληρώνονται 70.000 δολάρια το χρόνο και ντουμπλάρουν τους καλοπληρωμένους ηθοποιούς στα δύσκολα. Βέβαια η δουλειά τους δεν έχει κανένα στοιχείο πλήξης, η αδρεναλίνη φτάνει σε επίπεδα δυσθεώρητα ενώ στα συν της δουλειάς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η απόκτηση διάσημων φίλων.

Οδηγός στο Έβερεστ

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα12

Χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου και περίπου οι μισοί το καταφέρνουν. Αλλά προφανώς δεν ανεβαίνουν μόνοι τους: έχουν μαζί τους οδηγούς- οι οποίοι βγάζουν περίπου 5.000 δολάρια τη σεζόν.

Οδηγός ράφτινγκ

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα13

Από το βουνό στο νερό. Αν έχετε όρεξη να καθοδηγείτε λιγότερο ή περισσότερο άπειρους ράφτερς, μπορείτε να βγάζετε 6.675 δολάρια τη σεζόν.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ