Έφηβοι διασκέδασαν βασανίζοντας ένα κουτάβι. Του έδωσαν ναρκωτικά, έσπασαν το λαιμό του και του έβαλαν φωτιά

«Τα κτήνη είναι το Θεού η κτηνωδία του ανθρώπου». Το γνωμικό αυτό του Βίκτωρος Ουγκώ έμελλε να επιβεβαιώσουν τέσσερις έφηβοι από το Κεντ της Βρετανίας.

Οι έφηβοι έκλεψαν τον Τσάνκι ( Chunky), ένα κουταβάκι μόλις ενός έτους, από τον ιδιοκτήτη του και τον υπέβαλλαν σε απίστευτα βασανιστήρια προκειμένου να διασκεδάσουν.

Έφηβοι διασκέδασαν βασανίζοντας ένα κουτάβι. Του έδωσαν ναρκωτικά, έσπασαν το λαιμό του και του έβαλαν φωτιά - Εικόνα

Ο Τσάνκι έζησε τη βαρβαρότητα επί ώρες, του έσπασαν το λαιμό, του έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια, αφού τελείωσαν, τον πέταξαν στα σκουπίδια πιστεύοντας πως είχε πεθάνει.

Το κουταβάκι το βρήκε ένας περαστικός την επόμενη ημέρα και το περιέθαλψε. Το γεγονός ότι έζησε είναι θαύμα.

«Ήταν η χειρότερη υπόθεση κακοποίησης ζώου με την οποία έχω ασχοληθεί», δήλωσε η Caroline Doe από την φιλοζωική οργάνωση RSPCA.

Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο και στους τέσσερις εφήβους επιβλήθηκε πρόστιμο και η απαγόρευση να έχουν ζώα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι τρεις από τους νεαρούς, δύο 16χρονοι κι ένα 15χρονος- όταν συνέβη το περιστατικό- παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

«Αυτοί οι νεαροί παραδέχθηκαν πως έδωσαν στο σκυλί ναρκωτικά, το κλότσησαν, το γρονθοκόπησαν, του έσπασαν το λαιμό, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια. Του έβαλαν φωτιά στο πρόσωπο και τα μάτια ψεκάζοντας το με ένα αεροζόλ αφού πρώτα άναψαν ένα αναπτήρα μπροστά από το στόμιο του δοχείου. Μου προκαλεί ανατριχίλα όλο αυτό, μπορεί να πρόκειται για νέους ανθρώπους οι οποίοι παραδέχθηκαν πως είχαν πάρει ναρκωτικά αλλά η συμπεριφορά τους απέναντι σε αυτό το άτυχο ζώο ήταν βάρβαρη και ασυγχώρητη», είπε η Doe.

«Ο Τσάνκι βρέθηκε με σπασμένο λαιμό και πόδι, με εγκαύματα σε όλο το πρόσωπό του και τα μάτια του. Πρέπει να υπέφερε τρομερά για πολλές ώρες όσο οι αναίσθητοι νεαροί διασκέδαζαν βασανίζοντάς τον» λέει η ίδια και προσθέτει πως ίσως το χειρότερο είναι πως ο Τσάνκι συνέχισε να υποφέρει για μέρες αφότου τα παιδιά τον παράτησαν, θεωρώντας τον νεκρό, σε κάδο απορριμμάτων.

Έφηβοι διασκέδασαν βασανίζοντας ένα κουτάβι. Του έδωσαν ναρκωτικά, έσπασαν το λαιμό του και του έβαλαν φωτιά - Εικόνα1

«Είναι θαύμα που επιβίωσε. Ποτέ δεν θα ξεχάσω πόσο τρομοκρατημένος και θλιμμένος έδειχνε όταν τον πρωτοείδα. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που παρά την φαρμακευτική αγωγή αλλά και την εξαιρετική φροντίδα που του παρασχέθηκε εξακολουθούσε να υποφέρει για τουλάχιστον έξι ημέρες…Ευτυχώς η υγεία του αποκαταστάθηκε και επέστρεψε τους ιδιοκτήτες τους που τον λατρεύουν» λέει η Doe η οποία ωστόσο εκφράζει την ανησυχία της πως ο Τσάνκι, ύστερα απ΄όλα όσα υπέστη θα είναι πάντα φοβισμένος και νευρικός.

Το άρθρο αυτό με τίτλος «Teenagers Set Puppy On Fire After Breaking His Neck And Torturing Him In Margate, Kent, RSPCA Says» μεταφράστηκε από την αγγλική έκδοση της Huffington Post.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ