Εφθασαν στον Πειραιά 580 ακόμη πρόσφυγες -Δένει και δεύτερο πλοίο με 515

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” μεταφέροντας 515 μετανάστες και πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο.

Το πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κω, Ρόδο, Σύμη Κάλυμνο Λέρο Λειψοί Πάτμο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 10:40.

Αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί αλλά και η πέτρινη αποθήκη για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που οι περισσότεροι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες μόλις φθάσουν στο λιμάνι του Πειραιά προτιμούν να αναχωρήσουν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό.

Προηγουμένως στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 1” μεταφέροντας 580 μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο.

Από χθες λειτουργεί επιπλέον ιατρείο στο χώρο του ΟΛΠ όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο και τους με τους Γιατρούς του Κόσμου. Έως αργά χθες είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδάκια πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και το ωράριο θα είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ