Έγινες η ηρωίδα της ζωής σου και δεν έχεις ανάγκη κανέναν

Έμαθες έτσι. Έμαθες να τα βγάζεις πέρα μόνη σου. Να πέφτεις αλλά να σηκώνεσαι ακόμα πιο δυνατή. Να πληγώνεις τα γόνατά σου, αλλά να μη ζητάς από κανέναν να σου βάλει γάζα στις πληγές, γιατί την έβαζες εσύ.

Έγινες η ηρωίδα της ζωής σου και δεν έχεις ανάγκη κανέναν - Εικόνα 1

Μεγαλώνοντας διαπίστωσες ότι τίποτα δεν άλλαζε. Εσύ γινόσουν όλο και πιο ανεξάρτητη, όλο και πιο δυναμική. Κάθε δυσκολία την αντιμετώπιζες παλικαρίσια! Αλλά κουράστηκες, το ξέρω. Και ήθελες να βρεις κάποιον, να σε απαλλάξει από μερικά και να σε «σώσει». Μήπως ακόμα τον περιμένεις γιατί, τελικά, δεν ήρθε ποτέ; Και ούτε θα’ρθει, έχω να σου πω.

Ζήτησες έναν ήρωα και σου στείλανε εσένα. Έγινες εσύ η ηρωίδα της ζωής σου. Εσύ για όλα και όλους να τρέχεις, όλα να τα φέρεις εις πέρας και μάλιστα στην ώρα τους και μάλιστα στην εντέλεια! Τι περίμενες γλυκιά μου; Μήπως να σου πουν και μπράβο; Να σου πουν «κάτσε να αράξεις, αναλαμβάνουμε εμείς»; Δεν πιστεύω να περίμενες κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Μια δυναμική γυναίκα δε σημαίνει ότι αντέχει τα πάντα και τη φορτώνουμε μέχρι να πει «ήμαρτον». Αλλά και να φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο, η ατάκα που έρχεται «σφαίρα» είναι η γνωστή και τρυπάει τα μηνίγγια σου «δεν έχεις ανάγκη εσύ, αντέχεις!» Ναι ρε παιδιά, αντέχω αλλά όχι για πάντα. Αντοχές είναι αυτές κι έχουν ένα όριο.Και το γαϊδούρι αντέχει, αλλά το σαμάρι είναι περιορισμένης έκτασης, πόσα να χωρέσει; Τη γυναίκα, γιατί να θεωρείς δεδομένο ότι αντέχει τα πάντα;

Και κάπου εκεί έρχεται μια φωνούλα, μάλλον της λογικής είναι, να σου βροντοφωνάξει «ζήτα και κάτι από τους άλλους». Το ότι ο άλλος δεν κάνει κάτι, δε σημαίνει αυτομάτως ότι πρέπει να το κάνεις εσύ. Ζήτα, γιατί μερικοί και δη οι άντρες (sorry guys) δε σκέφτονται από μόνοι τους να βοηθήσουν, να προνοήσουν πχ να μαζέψουν τα σκουπίδια (χαζό παράδειγμα, το ξέρω) θα πρέπει να τους το ζητήσεις εσύ! Εσύ και να αφήσεις περιθώρια να το κάνουν και λάθος! Άλλωστε κανείς δε θα το κάνει όπως θα το έκανες εσύ.

Κι αν δε δεις ούτε τότε χαΐρι, μη σκας! Παρέμεινε η ηρωίδα σου, πέσε, σήκω, σκούπισε τα γόνατά σου και προχώρα παρακάτω. Λάμψε μέσα από τις πληγές σου και χαμογέλα! Γιατί μπορείς τα πάντα!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ