Θα είναι κοντά 80 ετών: Με τόσα χρόνια ποινής κινδυνεύει ο Φιλιππίδης μετά το «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης

Άσχημα μαντάτα για τον γνωστό ηθοποιό…Τα πράγματα στην πολύκροτη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι αρκετά ξεκάθαρα: ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει προφυλακιστεί στις φυλακές της Τρίπολης (εκεί που κρατείται δηλαδή και ο Δημήτρης Λιγνάδης) εδώ και αρκετό καιρό, με τον ίδιο να είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως προτίθεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Όπερ και εγένετο, αλλά η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που περίμενε ο ίδιος, παρά την αρχική του αισιοδοξία: ο Φιλιππίδης ζήτησε η προσωρινή του κράτηση να «αντικατασταθεί» με βραχιολάκι, όμως το αρμόδιο δικαστικό όργανο διαπίστωσε ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και η αίτησή του απορρίφθηκε. Έτσι, παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης.

Το επόμενο μεγάλο ζητούμενο τώρα που ακούστηκε το «όχι» στην αποφυλάκιση, είναι και το πιο σημαντικό εξ όλων: με πόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα κινδυνεύει ο ηθοποιός, αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για βιασμό και απόπειρα βιασμού;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά την εξέταση των στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές κι αφού ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό, κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του ενός της φυλακής έως ότου γίνει η δίκη. Τώρα, το ζητούμενο είναι εάν κι εφόσον κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες) ή όχι. Αν πράγματι το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή του θα είναι περίπου 20 χρόνια στη φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι αν καταδικαστεί και με δεδομένο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τώρα είναι 57 στα 58, όταν θα έρθει η στιγμή ν’ αποφυλακιστεί θα πλησιάζει τα 80…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ