Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες εκπόρνευσης ανηλίκων προσφύγων σε Ελληνικό και Ειδομένη

Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέα Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν καταγγελίες για εκπνόρνευση ανήλικων προσφύγων στο Ελληνικό και την Ειδομένη.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά. Παράλληλα διαβίβασε και δημοσιεύματα για εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η κ. Δημητρίου, αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα δημοσιεύματα για να πράξουν οι εισαγγελικές αρχές κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

«Εχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους», είχε καταγγείλει ο κ. Κονδύλης.

Ερώτηση Γεωργιάδη σε Κουρουμπλή

Για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή αν επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Κονδύλη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, σε πόσα άτομα ανέρχεται η αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί την περιοχή σε καθημερινή βάση και ποιο είναι το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ