500 εκατ.ευρώ ετοιμάζεται να δώσει η Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Ενα πακέτο που θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση από το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,το σχέδιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας θα κατευθυνθεί προς τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα και θα εγκριθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι πόροι του θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Η βελγική εφημερίδα De Standaard αποκαλύπτει: «Σχέδιο έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Επιτροπή». Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της, η Επιτροπή πρόκειται να διαθέσει κονδύλια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τα οποία πρόκειται στη συνέχεια να δοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν προσφυγικοί καταυλισμοί.

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων εξαιτίας του σταδιακού κλεισίματος των συνόρων, περιγράφει εξάλλου ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Tijd υπό τον αιχμηρό τίτλο «Αθήνα, το αποχετευτικό φρεάτιο της προσφυγικής κρίσης» και υπότιτλο «Από χώρα διέλευσης για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα γίνεται πλέον καταληκτικός σταθμός γι’ αυτούς».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες να φτάσουν τους 200.000 μέχρι το καλοκαίρι επισημαίνει τέλος και η De Morgen σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χτυπάει το καμπανάκι του συναγερμού για τους πρόσφυγες».

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ