Εκκληση: Προϊόντα και εθελοντές για τους πρόσφυγες ζητά ο Φαρμακευτικός σύλλογος

Έκκληση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά κάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως αναφέρει υπάρχει ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό, τόσο γιατρών, φαρμακοποιών, όσο και ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν στο μαγείρεμα ή στη διανομή φαγητού ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και στην τήρηση υγιεινής του χώρου και των προσφύγων.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά γάλατα και τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διαρκείας, που δεν χρειάζονται ψυγείο. Ο ΦΣΑ παρακαλεί τους εθελοντές να μην προσφέρουν μπισκότα και φρυγανιές.

Ακόμη χρειάζονται σαμπουάν, βρεφικές κρέμες, αφρόλουτρα, χαρτί τουαλέτας, μωρομάντηλα κ.λπ.

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για φάρμακα ιδιαίτερα, αντιδιαβητικά, αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά, αντιβιοτικά για παιδιά, αντιβηχικά σιρόπια για παιδιά, αεροθάλαμοι εισπνοών για παιδιά (δεκτοί και μεταχειρισμένοι), κολλύρια για τα μάτια, βιοπλέξ, σπιογκάλ, αντιισταμινικά.

Μεγάλο πρόβλημα, εντοπίζει ο ΦΣΑ όσον αφορά τον ρουχισμό, διότι δεν υπάρχουν εθελοντές, ώστε να κάνουν το διαχωρισμό και τη σωστή διανομή. Ενημερώνει ότι όσοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν ρουχισμό -υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά και παιδικά ρούχα-, θα πρέπει να είναι διαχωρισμένα σε σακουλάκια που θα αναφέρουν απέξω το φύλο και την ηλικία για την οποία προορίζονται, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της διανομής.

Η συλλογή όλων των ανωτέρω ειδών, θα αρχίσει από την Τρίτη, 8 Μαρτίου, στα γραφεία του ΦΣΑ, (Μυλλέρου 1), κατά τις ώρες λειτουργίας του (7:00-14:30).

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ