16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν

Λόγω ενός ισχυρού σεισμού που συνέβη το 2011 στην Ιαπωνία, η Γη άρχισε να περιστρέφεται 1,8 μικροδευτερόλεπτα γρηγορότερα. Έτσι εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο, ξέρετε τι φταίει. Αλλά πραγματικά, η Ιαπωνία είναι τόσο μοναδική που είχε την ευκαιρία να επηρεάσει την ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη.

Αποτελεί ένα ολόκληρο άλλο σύμπαν και βρήκαμε 16 γεγονότα που το αποδεικνύουν.

Εμείς συχνά εντυπωσιαζόμαστε από τις ιδιαιτερότητες της ιαπωνικής κουλτούρας. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα μάθετε γιατί τα φανάρια φωτίζουν μπλε αντί του πράσινου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

1. Οι Ιάπωνες κάνουν πρόταση γάμου σαν να προσλαμβάνουν ένα σεφ.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 2

Οι Ιάπωνες είναι πραγματικά ταπεινοί και ντροπαλοί και γι ‘αυτό μια παραδοσιακή πρόταση γάμου παρουσιάζεται συχνά έμμεσα. Για παράδειγμα, ένας άντρας θα μπορούσε απλά να ρωτήσει τη φίλη του: «Θα μου μαγειρεύεις σούπα κάθε μέρα;»

2. Κάποιοι Ιάπωνες περνούν χρόνια μέσα σε ίντερνετ καφέ χωρίς ποτέ να φεύγουν.

View this post on Instagram

#japan #japanesegirls #internetcafe #japaninternetcafe #shoyo #haikyuu #mybackpackadventures #travellingwithshoyo

A post shared by ktownadventures (@ktown_adventures) on

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι στην Ιαπωνία αρκετά χρήματα για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα ή ακόμα και μια κάψουλα σε ένα ξενοδοχείο με κάψουλες.

Εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα ίντερνετ καφέ παρέχουν επίσης στους επισκέπτες τους ντους και δωρεάν μη αλκοολούχα ποτά. Η μέση τιμή διαμονής σε αυτά τα μέρη είναι χαμηλότερη ($ 12-22 ημερησίως) από ό, τι στα ξενοδοχεία με κάψουλες ($ 18-36 την ημέρα). Αυτό το γεγονός εξηγεί τη δημοτικότητα αυτών των “καταφυγίων” μεταξύ των ανθρώπων με χαμηλό μισθό.

View this post on Instagram

Kapselihotelli 5/5! #capsulehotel #tokyo #sakeaexcu

A post shared by Eveliina Erkkilä (@avelynas) on

3. Μια γάτα ή ένας σκύλος μπορεί να γίνει σταθμάρχης.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 3

View this post on Instagram

A day of the special station master at JR AJIGASAWA. よい旅を 鼻さし確認 夏鉄路 #busakawa #longhair #longcoat #akitainu #dogs #wasao  #ぶさかわ #長毛 #秋田犬 #わさお #観光駅長 #五能線 #リゾートしらかみ #ぶな編成

A post shared by wasao_official (@wasao_official) on

4. Υπάρχουν ψάρια στα κανάλια ύδρευσης.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 4

Το νερό στα κανάλια ύδρευσης είναι πραγματικά καθαρό. Οι άνθρωποι δεν πετούν απορρίμματα σε αυτό και τα λύματα δεν καταλήγουν εκεί. Η ποιότητά του είναι πιο ανώτερη από το νερό της βρύσης και τα ψάρια κολυμπούν ελεύθερα σε αυτό.

5. Οι φοιτήτριες φορούν μίνι φούστες και κάλτσες μέχρι το γόνατο ακόμη και το χειμώνα.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 5

6. Υπάρχουν καφέ όπου μπορείτε να μιλήσετε με κουκουβάγιες.

View this post on Instagram

First time patting an owl ^^ #owlcafe #owlcafetokyo #owl #tokyolife #tokyocameraclub #japanesestyle #japanfocus #beautiful #toocute #bigeyes #animallover #pets

A post shared by Kit Liew (@kitwolfie) on

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καφέ με ζώα στην Ιαπωνία. Ένας από αυτά είναι μια καφετέρια κουκουβάγιας που ονομάζεται Fukuro no Mise, στο Τόκιο. Ο τόπος είναι τόσο δημοφιλής που ο κόσμος στέκεται στην ουρά για ώρες πριν ανοίξει. Και το να μιλήσετε σε ένα πουλί θα σας κοστίσει $ 17.

View this post on Instagram

#japan #owls #owlcafetokyo #tokyo #owl #hoot

A post shared by Eric Cheng (@world_by_chengo) on

7. Χιλιάδες γuμνοί και ημι-γuμνοί άντρες συμμετέχουν στο φεστιβάλ Hadaka Matsuri.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 6

Το Hadaka Matsuri είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ με συμμετέχοντες περισσότερους από 9.000 άνδρες. Οι άνδρες φορούν απλά ένα παραδοσιακό ιαπωνικό loincloth, το fundoshi. Μπορούν επίσης να φορούν κιμονό ή να είναι εντελώς γuμνοί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το φεστιβάλ έχει βαθιά θρησκευτικές ρίζες. Πιστεύεται ότι το γuμνό των ανδρών απορροφά τις κακές δυνάμεις και την κακοτυχία.

8. Ακόμα και τα ρομπότ πέθαναν στη Φουκουσίμα.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 7

Το 2011, ένας καταστροφικός σεισμός προκάλεσε ένα μεγάλο τσουνάμι ύψους 32 ποδιών που προκάλεσε τρομερό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fukushima. Το επίπεδο της ραδιενεργού μόλυνσης ήταν τόσο υψηλό που ήταν αδύνατο να μπουν άνθρωποι στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να απομακρύνουν τα υπολείμματα των ράβδων τήγματος καυσίμου. 5 ρομπότ εστάλησαν εκεί, αλλά ποτέ δεν επέστρεψαν. Μόλις έφτασαν στον πυρηνικό αντιδραστήρα, τα κυκλώματα τους διαλύθηκαν.

9. Στην Ιαπωνία οι μαύρες γάτες φέρνουν τύχη.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 8

10. Τα μπουκάλια μπύρας έχουν επιγραφές σε Braille (ανάγλυφη γραφή τυφλών).

View this post on Instagram

Japan, where they've already thought of everything. #braillebeer

A post shared by James Donaldson (@jamesisadonaldson) on

Η ιαπωνική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα των τυφλών και των ατόμων με μειωμένη όραση. Ορισμένες πόλεις έχουν κίτρινες απτικές γραμμές που βοηθούν την τυφλή πλοήγηση και οδηγούν σε γραφεία εισιτηρίων ή εισόδους. Τα μπουκάλια μπύρας έχουν ακόμη και επιγραφές σε σύστημα γραφής Braille.

11. Μια ιαπωνική εταιρεία υπήρχε για 14 αιώνες.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 9

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, υπάρχουν περισσότερες από 21.000 εταιρείες ηλικίας άνω των 200 ετών. Η παλαιότερη εταιρεία στον κόσμο, πάνω από 14 αιώνες, είναι το Κονγκό Γκούμι. Αυτή η κατασκευαστική εταιρεία ιδρύθηκε το 578 και ειδικεύτηκε στην κατασκευή βουδιστικών ναών. Έχτισε πολλά γνωστά κτήρια, όπως το κάστρο της Οσάκα.

Η εταιρεία επέζησε πολλούς πολέμους και δύσκολες περιόδους, αλλά συνέχισε τις εργασίες της. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, έκανε στροφή προς την κατασκευή φέρετρων. Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στην κύρια δραστηριότητα της και άρχισε να χρησιμοποιεί αντισεισμικές κατασκευές ανθεκτικές στο σεισμό αντί για ξύλινες.

Το 2006, λόγω πτώχευσης, η εταιρεία εξαγοράστηκε από άλλη εταιρεία.

12. Τα νυχτερινά κέντρα στην Ιαπωνία επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μετά τα μεσάνυχτα από το 2015.

View this post on Instagram

昨夜も毎月第3金曜日、JEWEL @owlosaka にお越し頂きありがとうございました🙌🙌✨ ・ 昨夜も大盛況でした🙏✨ ・ 次回のJEWEL @owlosaka は9/21開催❣️ ・ 来月も是非JEWELへお越しください💎✨ ・ #jewelosaka#アウル#owlosaka#梅田#umeda #every3rdfriday#femaleparty #womandj #womanmc #femaledj#femalemc#owlosaka#clubparty#house#housemusic #openformat #edmmusic #hiphopmusic #edm#hiphop#top40#osaka#osakanightout#japanclub#clubmusic#partymusic #nightclub#ripavicii

A post shared by JEWELosaka (@jewelosaka) on

Το 1948, η Ιαπωνία ενέκρινε νόμο που απαγόρευε το χορό μετά τα μεσάνυχτα σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και άλλους δημόσιους χώρους. Στα μεταπολεμικά χρόνια, τα νυχτερινά κέντρα ήταν μέρη για ψυχαγωγία ενηλίκων. Η κατάσταση είχε αλλάξει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο περιορισμός παρέμενε. Το 2015, ο νόμος αναθεωρήθηκε και τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ με κατάλληλο φωτισμό μπορούν τώρα να ανοίξουν όλη τη νύχτα.

13. Οι άνθρωποι δαγκώνουν πράγματα σε ένα ιαπωνικό τηλεοπτικό σόου.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 10

Η ιαπωνική τηλεόραση έχει πολλά παράξενα σόους και αυτό είναι μόνο ένα από αυτά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να δαγκώνουν διάφορα άψυχα αντικείμενα για να καθορίσουν αν είναι κατασκευασμένα από σοκολάτα ή όχι. Τα γλυκά φτιάχνονται εξαιρετικά παρόμοια με κομμάτια επίπλων, αξεσουάρ ή παπούτσια και είναι πραγματικά δύσκολο να πεις αν είναι πραγματικά ή όχι χωρίς να τα δοκιμάσεις.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 11

14. Οι Ιάπωνες ξυρίζουν το κεφάλι τους για να εκφράσουν συναισθήματα μεταμέλειας.

View this post on Instagram

Kateのyuuちゃんにカラーを、MARISのかなみさんにエクステをお願いしてとてもとてもいい感じになりました〜。今回とってもお気に入り🌸最近、大人化計画をしているのですがどうでしょう?大人っぽい?ちなみにネイルはesネイルさんにて、シンプルなヌーディーピンク。色んな人に支えられ、峯岸ができているのです。ありがとう、ありがとう。

A post shared by 峯岸みなみ Minami Minegishi (@minegishi_31chan) on

Έτσι ήταν η γιαπωνέζα σταρ Minami Minegishi πριν ξυρίσει το κεφάλι της.

Ορισμένοι άνδρες ξυρίζουν το κεφάλι τους για να ομολογήσουν την ενοχή τους. Οι απλοί άνθρωποι, οι πολιτικοί και οι ποπ αστέρες μπορούν να κάνουν το ίδιο. Μερικές φορές οι γυναίκες θα κόψουν ακόμη και τα μαλλιά τους ως πράξη μεταμέλειας.

Το 2013, η σταρ Minami Minegishi, μέλος της μπάντας ΑΚΒ48, έκοψε τα μαλλιά της ως ένδειξη συγγνώμης που πέρασε τη νύχτα με το φίλο της. Η σύμβαση που είχε υπογράψει με την ΑΚΒ48 δήλωνε ότι όλοι οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να βγαίνουν ραντεβού ή να αλλοιώνουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την εικόνα της αθωότητας τους. Υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφήσει τη μπάντα και αναγνώρισε την ενοχή της με το παραδοσιακό ξύρισμα του κεφαλιού της.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 12

15. Τα ιαπωνικά φανάρια έχουν μπλε φώτα αντί για πράσινο.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 13

Η ιαπωνική γλώσσα έχει πολλές λέξεις που δεν υπάρχουν σε άλλες γλώσσες, αλλά για αιώνες χρησιμοποιούσαν την ίδια λέξη για το πράσινο και το μπλε.

16. Μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο σε ειδικές καφετέριες.

16 Εκπληκτικά γεγονότα για την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει όντως ένα παράλληλο σύμπαν +++Π - Εικόνα 14

Υπάρχουν καφέ όπου μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο σε ένα πραγματικά μαλακό, άνετο κρεβάτι (επιλέγετε πόσο χρόνο χρειάζεστε). Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να βάλετε ακουστικά και να ακούσετε μουσική. Το προσωπικό θα σας ξυπνήσει, όταν συμπληρωθεί η ώρα και θα σας φέρει ένα φλιτζάνι καφέ. Θα δείτε πιθανώς τα πιο εκπληκτικά όνειρα εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ