Εκπληκτικό: Τρέχει 42χλμ μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του

Ο Άαρον Ρόμπινσον, ένας Βρετανός, πραγματοποιεί έναν μαραθώνιο κάθε μέρα πριν πάει στη δουλειά του. Ειδικότερα ακολουθεί ένα απίστευτο πρόγραμμα: Ξυπνάει κάθε μέρα στις 3 το πρωί ώστε να τρέξει 42 χιλιόμετρα μαζί με τα σκυλιά του.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που πασχίζουν να κάνουν πρωινή γυμναστική, να τρέξουν έστω και λίγο πριν τη δουλειά τους ή να κάνουν μια καλή βόλτα τα σκυλιά τους εξυπηρετώντας την ανάγκη των κατοικιδίων τους να χαρούν την κίνηση και τη βόλτα.

Αλλά ένας άνδρας από τη Βρετανία το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα.

Ο Άαρον Ρόμπινσον τρέχει έναν μαραθώνιο με τα δύο του κόλεϊ κάθε πρωί τους τελευταίους δύο μήνες και έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Συγκλονιστικό: Τρέχει 42χλμ μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του - Εικόνα 2Ο Άαρον Ρόμπινσον τρέχει με τα δύο σκυλιά του

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Άαρον ολοκλήρωσε τον 63ο μαραθώνιό του σε 63 ημέρες, συνοδευόμενος από τους δύο συνοδοιπόρους του: τα δύο αγαπημένα του σκυλιά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ρόμπινσον επέλεξε να τρέχει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση για την οποία εργάζεται, την «Hope for Justice», η οποία καταπολεμά την εμπορία ανθρώπων και τη σύγχρονη δουλεία.

Τώρα, όλοι όσοι σκέφτονται ότι αρκεί μια πολύ καλή φυσική κατάσταση για να πραγματωθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Ο κ. Ρόμπινσον δήλωσε πως για να γίνουν πράξη αυτοί οι καθημερινοί μαραθώνιοι χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και αυστηρότατο πρόγραμμα.

Συγκλονιστικό: Τρέχει 42χλμ μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του - Εικόνα 4 Το αυστηρό πρόγραμμα του μαραθωνοδρόμου

«Είναι αρκετά δύσκολο να κοιμάσαι αρκετά, να παίρνεις αρκετές θερμίδες και μετά να πηγαίνεις στη δουλειά» Πρέπει να τρώει 6.000 θερμίδες κάθε μέρα, καθώς καίει 3.500 θερμίδες σε κάθε μαραθώνιο.

Ξυπνάει κάθε πρωί στις 3.00. Ξεκινάει το τρέξιμο στις 3.40, στις 8.40 επιστρέφει σπίτι του, παίρνει ένα πολύ καλό πρωινό και ξεκινάει τη δουλειά του. Τρώει στη 1, και μετά στις 6.00 θα φάει μακαρόνια ή δύο πίτσες. Κάνει κάποιες διατάσεις και στις 7 έχει ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Με αυτό το πρόγραμμα πορεύεται για δύο μήνες τώρα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι αρκετά δύσκολο να κοιμάσαι αρκετά, να παίρνεις αρκετές θερμίδες και μετά να πηγαίνεις στη δουλειά. Δεν ανακάμπτεις πραγματικά 100% πριν ξεκινήσεις την επόμενη φορά».

Δύο μήνες μετά την πρόκληση, η συνεχής προσπάθεια έχει αρχίσει να καταβάλλει το τίμημά της. Συγκλονιστικό: Τρέχει 42χλμ μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του - Εικόνα 5Συγκλονιστικό: Τρέχει 42χλμ μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του - Εικόνα 6

Ο Ρόμπινσον με τα δύο του σκυλιά Ένας μαραθώνιος για κοινωνικό σκοπό

Ο επίδοξος μαραθωνοδρόμος σημείωσε: «Τα θύματα της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων δεν μπορούν να ξεφύγουν. Έτσι, μπορώ να πω “στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να τους τρέξω”, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που περνούν, οπότε αυτό το κρατάει σε προοπτική».

Ο Ρόμπινσον σκοπεύει να συνεχίσει να τρέχει έναν μαραθώνιο κάθε μέρα για όσο διάστημα μπορεί, με τα σκυλιά του. Μέχρι χθες είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 1.600 λίρες (1.800 ευρώ) για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ