9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας

«Το μαγικό καθάρισμα» της Marie Kondo είναι ένα βιβλίο που έχει διδάξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πως να βάλουν τα πράγματα σε τάξη στο σπίτι και στη ζωή. Μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, βοηθά να απαλλαγείτε από τα περιττά και τελικά να περιβάλλετε τον εαυτό σας μόνο με πράγματα που ««αγγίζουν» την καρδιά.

Αποφασίσαμε να γράψουμε τα βασικά μυστικά αυτού του βιβλίου.

Πρώτα απ΄όλα πρέπει να απαλλαγείτε από τα περιττά πράγματα μια και καλή

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 1

Για να βάλετε στο σπίτι ιδανική τάξη, πρέπει να σταματήσετε να μετακινείτε τα πράγματα από μέρος σε μέρος. Μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο για τα πράγματά σας και να δημιουργήσετε το χώρο σας.

1. Αυτό το αντικείμενο προκαλεί χαρά;

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 2

Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας και αναρωτηθείτε μόνο μια ερώτηση: «Αυτό το πράγμα μου προκαλεί χαρά;» Αφήστε μόνο όσα σας κάνουν να έχετε θετικά συναισθήματα. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με πράγματα που σας χαρίζουν αυτοπεποίθηση και δύναμη, που ταιριάζουν σε σας. Και αυτό ισχύει για όλα: από σακάκια και φούστες μέχρι βιβλία και φωτογραφίες.

2. Μια κατηγορία κάθε φορά

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 3

Το λάθος πολλών είναι ότι καθαρίζουν τα δωμάτια και συνεχώς πέφτουν πάνω στα ίδια πράγματα και δεν συνειδητοποιούν ποιος είναι ο συνολικός τους αριθμός. Η Marie Kondo συμβουλεύει να συγκεντρώσετε όλα τα πράγματα μιας κατηγορίας μαζί και μόνο τότε να αποφασίσετε τι θα φύγει και τι όχι. Έτσι, μπορείτε να εκτιμήσετε το συνολικό ποσό των πραγμάτων και να αφήσετε μόνο τα καλύτερα.

3. Κατακόρυφη αποθήκευση

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 4

Η βασική αρχή της αποθήκευσης, η οποία επινοήθηκε από την Marie Kondo, είναι η κάθετη αποθήκευση. Αν οργανώσετε τα πράγματα κάθετα, τότε δεν μπορούν να ξεχαστούν. Δεν μένουν κάτω από ένα σωρό άλλων πραγμάτων και συνεχίζουν να «δουλεύουν», όπως φαίνεται εδώ. Επιπλέον, έτσι τα πράγματα συντηρούνται για περισσότερο και διατηρούν καλύτερα το σχήμα τους.

4. Τρόφιμα

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 5

Τα βασικά προϊόντα διατροφής πωλούνται σε χρωματιστά κουτιά, κουτιά και φιάλες. Όλα μαζί αυτά τα πακέτα δημιουργούν ένα «θόρυβο πληροφοριών» που προσβάλλει το άτομο, αν εισέλθει στην κουζίνα ή αν ανοίξει την πόρτα του ντουλαπιού. Αλλά αν κολλήσετε ετικέτες ή βάλετε τα τρόφιμα σε ένα «καθαρό» δοχείο, ο «θόρυβος» θα εξαφανιστεί από μόνος του. Και τα ράφια, όπως φαίνεται εδώ, θα φαίνονται πολύ καλύτερα.

5. Ρούχα

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 6

Το πιο σημαντικό πράγμα στη διατήρηση των ρούχων είναι να βλέπετε όλα όσα φοράτε μια συγκεκριμένη εποχή. Για αυτό χρησιμεύουν οι ντουλάπες και οι κρεμάστρες. Πράγματα του ίδιου τύπου και χρώματος είναι καλύτερα να αποθηκεύονται μαζί, έτσι ώστε να μην αγοράζετε συνεχώς το ίδιο πράγμα. Τα ρούχα θα πρέπει να χωρίζονται, έτσι ώστε τα μακριά ρούχα να είναι στα αριστερά και τα κοντά να είναι στα δεξιά. Αυτό θα δημιουργήσει την επίδραση της ελαφρότητας ολόκληρης της ντουλάπας, όπως φαίνεται εδώ.

6. Τσάντες

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 7

Αδειάστε τις τσάντες σας κάθε μέρα. Έτσι μπορείτε να δώσετε στην τσάντα λίγη «ξεκούραση» και ταυτόχρονα να καταλάβετε τι πράγματα δεν θα χρειαστείτε το επόμενο πρωί. Και για να κρατήσετε το σχήμα από τις τσάντες, βάλτε τις μικρότερες τσάντες μέσα σε μεγαλύτερες. Αυτό θα εξοικονομήσει επίσης πολύ χώρο. Για καθημερινά έγγραφα, πάρτε ένα κουτί από το οποίο μπορείτε εύκολα να πάρετε τα χαρτιά κάθε μέρα. Και τέτοιες θήκες θα εξοικονομήσουν πολύ χώρο στην ντουλάπα.

7. Φωτογραφίες

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 8

Ένας τεράστιος αριθμός φωτογραφιών – αυτή είναι μια άλλη πηγή ακαταστασίας. Για να θυμάστε μια σημαντική στιγμή της ζωής σας, αρκεί να εκτυπώσετε μόνο μερικές από τις καλύτερες λήψεις. Συμβουλές για την τοποθέτησή τους με πρωτότυπο τρόπο δίνονται εδώ.

8. Βιβλία

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 9

Υπάρχουν δύο κατηγορίες βιβλίων που πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά: αυτά που έχετε διαβάσει και ξεχάσει και αυτά που θέλετε να διαβάσετε εδώ και πολύ καιρό. Τα πρώτα έχουν ήδη εκπληρώσει το σκοπό τους. Έχοντας ξεφορτωθεί τα δεύτερα, θα καταλάβετε, αν είναι απαραίτητο να επιστρέψετε σε αυτά ή όχι. Μόνο βιβλία, αντάξια του «Walk of Fame» , θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Και αυτό το site δίνει πολλές συμβουλές για το πώς να αποθηκεύσετε τα βιβλία με ασυνήθιστο τρόπο και πολλά άλλα.

9. Χώρος εργασίας

9 Έξυπνα και Χρήσιμα Tips για να Βάλετε επιτέλους σε μία Τάξη το Σπίτι σας, αλλά και την Ζωή σας - Εικόνα 10

Ο χώρος εργασίας σας πρέπει να σας βοηθάει στη δουλειά σας. Επομένως, θα πρέπει να είναι ελεύθερος από τη μία πλευρά και να έχετε όλα όσα χρειάζεστε από την άλλη. Για αυτό, υπάρχουν διαθέσιμες κάθετες θήκες και φάκελοι. Θα ελευθερώσουν χώρο και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να δουλέψετε ανενόχλητα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ