Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να μετακινήσουμε τοίχους με την κίνηση του χεριού. Αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε οπτικές ψευδαισθήσεις που θα βοηθήσουν να μεγεθυνθούν οπτικά ακόμη και οι μικρότεροι χώροι διαβίωσης.

Σήμερα σας προσφέρουμε μια επιλογή από χρωματιστά σχέδια που θα σας επιτρέψουν να μεταμορφώσετε εύκολα το δωμάτιο σας, ανεξάρτητα από το πόσο περιορισμένο μπορεί να φαίνεται αυτή τη στιγμή!

Σε ένα φωτεινό περιβάλλον, ένα έγχρωμο πάτωμα βοηθά να «σπρώχνει» τους τοίχους πιο μακριά και να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται οπτικά πιο ψηλό και ευρύτερο.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 2

Η επιλογή ενός φωτεινού και κορεσμένου χρώματος όχι μόνο για το πάτωμα αλλά και για το ταβάνι θα βοηθήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός ευρύτερου περιβάλλοντος. Ωστόσο, αυτό θα κάνει και το ταβάνι να φαίνεται χαμηλότερο.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 3

Επιλέγοντας το ίδιο χρώμα για τον πίσω τοίχο και το πάτωμα θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευάερο.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 4

Χρησιμοποιώντας το ίδιο σχέδιο χρωμάτων για τον οπίσθιο τοίχο και την οροφή, ο χώρος φαίνεται να είναι ευρύτερος, αλλά μειώνει οπτικά το βάθος του.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 5

Ένας άλλος τρόπος για να «σπρώξετε» τους πλαϊνούς τοίχους σε μεγαλύτερη απόσταση είναι να μειώσετε το βάθος του δωματίου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός φωτεινού χρώματος για να τονιστεί ο πίσω τοίχος.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 6

Αντίστροφα, μπορείτε να μειώσετε το πλάτος και να αυξήσετε το βάθος χρησιμοποιώντας ένα κορεσμένο χρώμα για να τονίσετε τους πλευρικούς τοίχους του δωματίου.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 7

Εάν το πρόβλημα είναι τα χαμηλά ταβάνια, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση επιλέγοντας φωτεινά, κορεσμένα χρώματα για την πλευρά του δωματίου και τους πίσω τοίχους. Αυτό θα μειώσει οπτικά το βάθος και το πλάτος υπέρ του ύψους.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 8

Η επιλογή φωτεινών χρωμάτων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε την εντύπωση της ευρυχωρίας. Τα μοτίβα εικόνας μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Για να κάνετε το δωμάτιο σας πιο ευάερο, χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία με μικρό σχέδιο.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 9

Σε ορισμένα δωμάτια, τα ταβάνια μπορεί να φαίνονται υπερβολικά ψηλά. Οι οριζόντιες ρίγες θα κάνουν την οροφή σας να φαίνεται χαμηλότερη, μειώνοντας ελαφρώς το βάθος του δωματίου.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 10

Οι κατακόρυφες λωρίδες, αντίθετα, μπορούν να βοηθήσουν “να ψηλώσετε” ένα χαμηλό ταβάνι.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 11

Εάν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο σας να δείχνει ευρύτερο και να μειώσετε το βάθος του, οι οριζόντιες λωρίδες στο πάτωμα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έξυπνοι τρόποι για να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο +++++++ - Εικόνα 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ