Έκτακτο: Τέλος η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, στην θέση τους 7 επιστήμονες για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Νέα έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας καθώς έθεσε τέλος στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Τέλος εποχής για το «σχήμα μάχης» της πανδημίας, καθώς την πολυμελή επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διαδέχεται ένα νέο και ευέλικτο σχήμα.

Η αναδιάταξη των επιστημονικών δυνάμεων σχετίζεται με το γεγονός ότι η χώρα ανακτά, μέρα με τη μέρα, μεγαλύτερο μέρος της χαμένης από την πανδημία κανονικότητας. Έτσι, μειώνεται η ανάγκη διαχείρισης καταστάσεων με επείγοντα χαρακτήρα.

Παράλληλα, τα μέτρα που επιβάλλονται πλέον έχουν αυστηρά τοπικό χαρακτήρα (τοπικά lockdown). Δεν χρήζουν ενδελεχούς επεξεργασίας τόσο συχνά σε εθνικό επίπεδο.

Το νέο, 7μελές επιστημονικό σχήμα θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση ως προς τη λήψη νέων μέτρων.

Ταυτόχρονα, ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων αναμένεται να «θεραπεύσει» και ορισμένες αρρυθμίες που καταγράφηκαν, λόγω της συμμετοχής 33 διαφορετικών επιστημόνων. Αυτό,  κυρίως σε επίπεδο αλληλοκάλυψης με την ομάδα ειδικών της Πολιτικής Προστασίας, η οποία συνεδρίαζε κάθε Πέμπτη. Εν συνεχεία ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωνε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, τα όποια νέα μέτρα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ