Ελεύθερη και Μόνη: Γιατί τόσες πολλές επιτυχημένες και εντυπωσιακές γυναίκες παραμένουν μόνες;

Σκέψεις

Πιθανώς θα έχεις και εσύ όμορφες και έξυπνες φίλες που είναι single και ίσως να τις έχεις ρωτήσει γιατί είναι μόνες και γιατί δεν θέλουν να κάνουν οικογένεια. Και μπορεί να αστειεύονται γύρω από αυτό το θέμα, αλλά οι ρίζες του προβλήματος είναι πολύ βαθύτερες.

Όλο και πιο όμορφα και έξυπνα κοpίτσια προτιμούν να μην κάνουν σχέσεις στις μέρες μας. Περίπου το 50,2 % των Αμερικανών είναι single, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 124,6 εκατομμύρια ανθρώπους, και υπάρχουν περισσότερες singles από τις παντρεμένες γυναίκες στις ΗΠΑ.

Aς δούμε όμως γιατί συμβαίνει αυτό:

1. Οι σύγχρονες γυναίκες είναι ανεξάρτητες

Οι γυναίκες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και αλλάζουν τον κόσμο. Όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν θέσεις εργασίας που είναι ίσες ή καλύτερες από τους άνδρες και γίνονται ανεξάρτητες. Δεν χρειάζεται πλέον να ζητούν την ανδρική βοήθεια στο σπίτι, επειδή μπορούν απλά να καλέσουν μέσω υπηρεσίας έναν τεχνικό και να τους φτιάξει ότι θέλουν. Και μερικές φορές το πρόβλημα διορθώνεται ταχύτερα από ότι θα έκανε ο σύντροφος σου για να το διορθώσει.

2. Οι γυναίκες αρχίζουν να σέβονται περισσότερο την ελευθερία τους και τον ελεύθερο χρόνο τους

Έτσι τώρα αντί να μαγειρεύουν στο σπίτι για τον άνδρα και για τα παιδιά μετά την εργασία τους, οι γυναίκες απλώς προτιμούν να ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους. Φαίνεται πιο ελκυστικό να πάνε σε ένα σπα, ένα ινστιτούτο αισθητικής, για ψώνια από το να φροντίζουν τα παιδιά ή να καθαρίζουν μετά και τις ακαταστασίες ενός άνδρα.

3. Οι γυναίκες γίνονται πιο σταθερές συναισθηματικά

Οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δυνατές, πιο συναισθηματικά σταθερές και πιο μορφωμένες. Ο σύγχρονος κόσμος τους δίνει περίπου τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες. Επηρεάζει την ψυχολογία τους. Δεν φοβούνται να μείνουν μόνες. Θα ήταν καλύτερα να περιμένουν ένα άτομο ίσο με αυτές, από το να μοιράζονται ένα κρεβάτι με έναν άνθρωπο που δεν αγαπούν ή δεν τον σέβονται.

4. Οι σύγχρονες γυναίκες άρχισαν να προτιμούν εναλλακτικές σχέσεις

Σήμερα δεν φοβόμαστε να δείξουμε τις προτιμήσεις μας στις σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε όπως κρίνουμε και κανείς δεν θα μας κρίνει όπως πριν, όταν επιλέγουμε έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου ή έχουμε μια ελεύθερη σχέση. Προφανώς, αυτό οδηγεί σε ανθρώπους που δεν παντρεύονται και απλώς ζουν μαζί.

5. Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν πολύ υψηλά πρότυπα

Όταν κερδίζετε τα δικά σας χρήματα, φροντίζετε την εμφάνισή σας και αναπτύσσεστε σε άλλους τομείς, αναζητάτε έναν άνθρωπο που δεν θα σας φέρει τη ζωή σας σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Δεν μπορείτε να δεχτείτε έναν άνθρωπο που δεν εκτιμά τις προσπάθειές σας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτείτε χαμηλά πρότυπα, επειδή δεν μπορούν να σας φέρουν μια καλύτερη ζωή. Είναι πιο εύκολο να μείνετε μόνη και να συνεχίσετε να φροντίζετε μόνη τον εαυτό σας.

6. Οι άνδρες φοβούνται περισσότερο να συναντήσουν όμορφες και έξυπνες γυναίκες

Όταν οι άνδρες βλέπουν μια όμορφη, ανεξάρτητη και έξυπνη γυναίκα, δεν είναι τόσο διατεθειμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα, επειδή πιστεύουν ότι αυτή η εκπληκτική γυναίκα δεν μπορεί να είναι single. Πλέον κανείς δεν θέλει να απορριφθεί. Και οι περισσότερες από τις γυναίκες δεν θα κάνουν ποτέ το πρώτο βήμα, επειδή ήδη κάνουν αρκετά από μόνες τους στη ζωή τους.

7. Οι σύγχρονες γυναίκες δεν πιστεύουν πια στα παραμύθια

Ναι, το επίπεδο εμπιστοσύνης μιας γυναίκας προς έναν άνδρα είναι πολύ χαμηλότερο λόγω των σύγχρονων προτύπων και της εποχής της κατανάλωσης. Καμία δεν θέλει να έχει μια ραγισμένη καρδιά και πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει για τις γυναίκες που έχουν προδοθεί;

ΠΗΓΗ: olagiatingunaika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ