Η Ελλάδα επαναπροωθεί τους πρώτους παράτυπους μετανάστες στην Τουρκία

Θα μεταφερθούν συνολικά 308 μετανάστες που κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Κορίνθου και του ΤαύρουΤην επαναπροώθηση των πρώτων παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, ξεκινά τη Δευτέρα και την Τρίτη η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν συνολικά 308 άνθρωποι, οι οποίοι κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Κορίνθου και του Ταύρου.

Όπως μετέδωσε το Mega, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές. Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση, θα αποσυμφορηθούν τα δύο κέντρα, την ίδια στιγμή που αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας fast track με τις επαναπροωθήσεις της Frontex.

Οι υπεύθυνοι του σχεδίου αναμένουν να διαπιστώσουν τη στάση της Τουρκίας, ελπίζοντας πως δεν θα υποχωρήσουν για μία ακόμη φορά στην υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου. Την ίδια ώρα, το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται και στους παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή Ακολουθήστε μας στα
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ