Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα!

Η πόλη Γκρέσια (σ.σ. Grecia) είναι μια μικρή Ελλάδα στα βάθη της ηπειρωτικής χώρας της Κόστα Ρίκα, η οποία ιδρύθηκε το 1825 από τον Χοσέ Ραφαέλ Καλέγκος Αλβάρο. Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού στην επαρχία της Αλαχουέλα με πληθυσμό περίπου 15.457 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στους πρόποδες της Κεντρικής Cordillera και στο ανατολικό άκρο της Κοιλάδας Valle Central., 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.

Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 2

Στην είσοδό της υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», ενώ το βασικό της αξιοθέατο είναι η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes. Το παράδοξο βέβαια όλων είναι το όνομα που έχει αφού αφορά εξ ολοκλήρου την Ελλάδα και δόθηκε μάλιστα προς τιμήν της ελληνικής Επανάστασης που γινόταν τότε εδώ. Η πόλη διαθέτει πλούσια βλάστηση και ωραία φυσικά τοπία, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 3 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 4 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 5 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 6 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 7 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 8 Ελλάδα: Μια πόλη στην Κόστα Ρίκα! - Εικόνα 9

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ