Η Ελληνική Κυβέρνηση απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια στη Σαντορίνη

«Η Ελλάδα απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια μετά τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων».

Αυτό υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Dailu Mail, επικαλούμενη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια στη Σαντορίνη - Εικόνα 2

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρεται στην εκτεταμένη χρησιμοποίηση των γαϊδουριών στα σοκάκια της Σαντορίνης και τις καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων το καλοκαίρι για κακομεταχείριση των όνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια στη Σαντορίνη - Εικόνα 3

Πλέον τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας των ζωντανών καθώς και να μεριμνούν για την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια στη Σαντορίνη - Εικόνα 4

Ξεκαθαρίζεται δε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων καθώς και θηλυκών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Θα πρέπει να παρέχεται ακόμη η κατάλληλη ποσότητα τροφής και καθαρού νερού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδούρια στη Σαντορίνη - Εικόνα 5

[topontiki.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ