Ελβετία: Στη φυλακή όσοι καταδικάζονται για ομοφοβία ή τρανσφοβία

Με μια απόφαση ορόσημο, η Ελβετία αποφάσισε ότι από εδώ και στο εξής θα τιμωρεί τις διακρίσεις κατά των LGBTQ και η ομοφοβία και η τρανσφοβία ποινικοποιούνται.

Αυτό πάει να πει πως εάν κανείς κριθεί ένοχος για ένα από τα προαναφερθέντα αδικήματα, μπορεί δυνητικά να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 3 ετών.

Οι Ελβετοί στο κοινοβούλιο ψήφισαν 118 υπέρ και 60 κατά της αλλαγής στον ποινικό τους κώδικα, καθιστώντας παράνομη τη διάκριση με βάση την ταυτότητα του φύλου ή του γενετήσιου προσανατολισμού ενός ατόμου.

Η καινούργια αυτή απόφαση ακολουθεί παρόμοιες από άλλες χώρες που έχουν εξασφαλίσει πιο πολλά δικαιώματα για την γκέι κοινότητα LGBTQ.

Για τον LGBTQ πληθυσμό της Ελβετίας, η εν λόγω καινούργια απόφαση αποτελεί έναν μεγάλο θρίαμβο.

Ο εθνικός σύμβουλος Mathias Reynard ο οποίος ήταν μπροστάρης της εκστρατείας σχετικά με την αλλαγή του αντιρατσιστικού νόμου δήλωσε πως «η ομοφοβία δεν είναι γνώμη. Είναι ένα έγκλημα … η νίκη στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα. Έχω ήδη λάβει εκατοντάδες αντιδράσεις».

Ο Reynard δουλεύει πλέον και για τη νομιμοποίηση του γάμου ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια βάζοντας ως σκοπό προς επίτευξη την αλλαγή της νομοθεσίας μέσα το 2019.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ