Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία

Ελληνες

Περισσότεροι από 6,7 τόνοι κάνναβης και 45.630 δενδρύλλια κατασχέθηκαν από την Αστυνομία το πρώτο 10μηνο του έτους, στη μάχη που δίνεται κατά των ναρκέμπορων.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα αναφέροντας ότι συνολικά συνελήφθησαν 11.220 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ εξαρθρώθηκαν τέσσερα μεγάλα κυκλώματα με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας», τονίζει σε δήλωση του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το 10μηνο (Ιανουάριος – Οκτώβριος) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από:

6,7 τόνοι κάνναβης,

45.630 δενδρύλλια κάνναβης

62.646 ναρκωτικά δισκία,

178,7 κιλά ηρωίνης και

101 κιλά κοκαΐνης,

Ειδικότερα τον μήνα Οκτώβριο, κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι κάνναβης και περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τον μήνα Οκτώβριο χειρίστηκε τρεις από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις του 10μηνου και αποδήμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης. Πιο αναλυτικά:

το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν 8άτομα, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 227 κιλά κάνναβης.

το δεύτερο δεκαήμερο εξαρθρώθηκαν άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Εντοπίστηκε συσκευαστήριο ναρκωτικών σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης, περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης.

στα τέλη Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε, διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν 11 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 40 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων.

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες των Υπηρεσιών του Σώματος δήλωσε:

«Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική».

Σημειώνεται ότι, τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καταστρέφονται (με καύση) σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.

Με τη διαδικασία αυτή καταστράφηκαν, χθες (8 Νοέμβριου), με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από παλαιότερες υποθέσεις. (είναι διαθέσιμο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό).

Ειδικότερα καταστράφηκαν περισσότερα από:

968 κιλά κάνναβης

58 κιλά ηρωίνης,

46 κιλά κοκαΐνης,

400 γραμμάρια οπίου και

1.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση με τις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, στην υπόλοιπη Ελλάδα στους τριψήφιους αριθμούς «109» και «100».

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα1

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα2

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα3

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα4

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα5

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα6

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα7

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα8

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταστροφή πολλών τόνων ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία - Εικόνα9

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ