Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία!

Οι σκάλες δημιουργούνται συνήθως για να διευκολύνουν την ανάβαση και κατάβαση σε κάθετες επιφάνειες και για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε κάποια δύσβατα σημεία. Στις περιπτώσεις της λίστας που ακολουθεί, πέρα από τον πρακτικό τους ρόλο τα σκαλοπάτια προσφέρουν θέαμα άξιο θαυμασμού και σε πολλές περιπτώσεις φανταστική θέα.

1. «Βουνό» Bueren, Βέλγιο

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 2

Το βουνό Bueren δεν είναι ένα πραγματικό βουνό αλλά μια σκάλα μήκους 374 μέτρων στη Λιέγη. Τα σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν το 1881 και από την κορυφή η θέα στην πόλη και στον ποταμό Meuse είναι μοναδική.

2. Gaztelugatxe, Ισπανία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 3

Αυτή η πρωτότυπη σκάλα με 237 σκαλοπάτια βρίσκεται στο νησί Gaztelugatxe στην Ισπανία και ενώνει την ηπειρωτική χώρα με το νησί, όπου βρίσκεται ένα μοναστήρι του 9ου αιώνα, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

3. Όρος Taihang, Κίνα

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 4

Μια σπιράλ μεταλλική σκάλα που φτάνει σε ύψος 91,5 μέτρα μέχρι την κορυφή του βραχώδες βουνού Taihang προσφέρει τη συγκίνηση της ορειβασίας χωρίς κανέναν κίνδυνο.

4. Awaji Hyakudanen, Ιαπωνία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 5

Το «στάδιο των ονείρων» όπως ονομάζεται η κατασκευή είναι στην ουσία ένας επίπεδος κήπος, τα τμήματα του οποίου συνδέονται μεταξύ τους με σκαλιά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα των ανθισμένων λουλουδιών.

5. Γέφυρα Moses, Ολλανδία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 6

Μια «βυθισμένη» γέφυρα ενώνει τα δύο σημεία μιας τάφρου, προκειμένου οι επισκέπτες να προσεγγίσουν ένα κάστρο, απολαμβάνοντας μια διαφορετική διαδρομή.

6. Canyon Steps, Εκουαδόρ

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 7

Δίπλα στον καταρράκτη Pailon del Diablo στο Εκουαδόρ, η σκάλα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν από πολύ κοντά ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας και να… βραχούν αρκετά.

7. Chand Baori, Ινδία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 8

Πολλαπλές σκάλες μέσα σε ένα μεγάλο πηγάδι, για την ακρίβεια 3.500 σκαλοπάτια σε 13 επίπεδα και 30 μέτρα κάτω από το έδαφος, το οποίο χρησίμευε στην αρχαιότητα για να προστατευθούν οι κάτοικοι από τις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής.

8. Σαντορίνη, Ελλάδα

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 9

Το 1715, οι κάτοικοι νησιού κατασκεύασαν μια πρόχειρη σκάλα στο πλάι του βουνού ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν την κορυφή με τα πόδια ή με γαϊδουράκια. Από τότε μέχρι σήμερα οι σκάλες… αναβαθμίστηκαν, ενώ το τοπίο παραμένει μοναδικό.

9. Schlossberg Stairs, Αυστρία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 10

Το βασικό αξιοθέατο στο Γκρατς είναι το Schlossberg (Πύργος του Ρολογιού), το οποίο είναι ορατό από όλα τα σημεία της πόλης. Οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν τα 260 μέτρα της σκάλας μέχρι την κορυφή και από εκεί να απολαύσουν τη θέα που θα τους αποζημιώσει για την κούραση.

10. Potemkin Stairs, Ουκρανία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 11

Σήμα-κατατεθέν στην Οδησσό, οι σκάλες αποτελούν την επίσημη είσοδο στην πόλη από τη μεριά της θάλασσας, ενώ το μήκος τους αν και είναι μόλις 27 μέτρα δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου!

11. Haiku Stairs, Χαβάη

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 12

Πρόκειται για ένα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu το οποίο κρέμεται στην κυριολεξία στον γκρεμό, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

12. Bridge-Stairs, Ελβετία

Εντυπωσιακές σκάλες σε φυσικά τοπία! - Εικόνα 13

Η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Traversinertobel απέκτησε διαφορετική μορφή διά χειρός του μηχανικού Jürg Conzett και του συνεργάτη του Rolf Bachofner, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 56 μέτρων από το ένα σημείο του φαραγγιού στο άλλο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ