Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.803 μέτρων (βίντεο)

Το εξωκκλήσι είναι το υψηλότερο εκκλησιαστικό κτίριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον κόσμο

Δέος προκαλούν οι εικόνες του Up Stories από το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, του πιο υψηλού εκκλησιαστικού κτηρίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.803 μέτρων, κοντά στις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

Το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία ιδρύθηκε τον 16ο Αιώνα, από τον Άγιο Διονύσιο, ιδρυτή της Μονής της Αγίας Τριάδας, που σήμερα είναι γνωστή ως Μονή Αγίου Διονυσίου, ενώ χτίστηκε πάνω στα ερείπια αρχαίου οικοδομήματος.

Το χτίσιμο του ναού έγινε κυρίως με τις γύρω πέτρες. Με πέτρινες πλάκες έχει καλυφθεί το δάπεδό του, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν φτιαχτεί από πολυεπίπεδες πέτρες, χωρίς κάποιο άλλο συνδετικό υλικό.

Η οροφή, με πέτρινες πλάκες, στηρίζεται σε συμπαγή ξύλινη κατασκευή, που δημιουργήθηκε για να υποστηριχθεί το φορτίο του χιονιού.

Προφήτης Ηλίας εν Ολύμπω. Το υψηλότερο ορθόδοξο εξωκκλήσι στον κόσμο βρίσκεται στα 2.803m υψόμετρο

Ένα αίθριο προστατεύεται στην ανατολική και νότια πλευρά από φυσικό πέτρινο τοίχο, που έχει είσοδο στη βόρεια πλευρά. Η χαμηλή είσοδος στο εξωκκλήσι βρίσκεται στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αγιογραφίες και ένας μικρός βωμός, πλαισιωμένος από εικόνες που απεικονίζουν αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ