Επένδυση €43 εκατ. από τον Ομιλο Coca-Cola Hellenic για το Data Center 28 χωρών από τον Ομιλο ΟΤΕ

Δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στη χώρα, η Coca-Cola Hellenic και ο ΟΤΕ, έρχονται κοντά μέσα από μια σημαντική αναπτυξιακή συνεργασία για την εγκατάσταση και λειτουργία Data Center στην Ελλάδα, ένα έργο ύψους 43 εκατ ευρώ.

Έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, η Coca-Cola Hellenic ανέθεσε στον Όμιλο ΟΤΕ τη λειτουργία του Data Center που εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Το Data Center της Coca-Cola Hellenic, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα Data Center στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ.

Η Ελλάδα θα γίνει η βάση για μια από τις πιο νευραλγικές λειτουργίες του Ομίλου CocaCola Hellenic, καθώς το νέο Data Center από τον ΟΤΕ θα υποστηρίζει όλη την επιχειρησιακή δραστηριότητα και όλες τις λειτουργίες, όπως παραγγελιοληψία, customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), Call Center και άλλες, για το σύνολο των παραγωγικών του συστημάτων. Η λειτουργία και υποστήριξη προς την Coca-Cola Hellenic παρέχεται σε καθημερινή 24ωρη βάση, ολόκληρο το χρόνο, ενώ το έργο περιλαμβάνει και τη λειτουργία εφεδρικού Data Center. Το έργο θα στελεχωθεί με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Για την επένδυση του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, η Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Νάγια Καλογεράκη, σημείωσε: «Αυτή η σημαντική επένδυση, δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί αξία για την Ελλάδα, η οποία προστίθεται σ’ αυτή που δημιουργούμε καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητά μας. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούμε το συνολικό θετικό μας αποτύπωμα και ωφελούμε την ελληνική οικονομία στηρίζοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OTE κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να αναλαμβάνει μεγάλα έργα ICT, ανταγωνιζόμενος διεθνείς κολοσσούς της αγοράς. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Coca-Cola Hellenic φέρνει στη χώρα μας μια μεγάλη επένδυση δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να μετατραπεί, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σε τεχνολογικό κόμβο ICT στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The CocaCola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman. Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr

Σχετικά με την Coca-Cola HBC

Η Coca-Cola HBC είναι ένας εμφιαλωτής των σημάτων της The Coca-Cola Company με ηγετική θέση, με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Έχει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη, δραστηριοποιούμενη σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 590 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Coca-Cola HBC προσφέρει μεγάλη ποικιλία μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ. Η Coca-Cola HBC είναι δεσμευμένη να προάγει τη σταθερή ανάπτυξη, προκειμένου να δημιουργεί αξία τόσο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες, όσο και για την κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα προσφέρει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, προάγει ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, διεξάγει τις εμπορικές της δραστηριότητες με τρόπους που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον και συμβάλλει στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η Coca-Cola HBC έχει ηγετική θέση στον κλάδο στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και Europe και περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE4Good. www.coca-colahellenic.com

Σχετικά με τον Όμιλο ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη. Προσφέρει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, από σταθερή, κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες τηλεόρασης, μέχρι επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέα δίκτυα στην Ελλάδα με 1,2 δισ. ευρώ επενδύσεις την τρέχουσα τετραετία. O Όμιλος OTE, δραστηριοποιείται στον χώρο του ΙΤ, παρέχοντας τις λύσεις τεχνολογίας Business IT Solutions, και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων έργων, αποτελεί κορυφαίο συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν σύγχρονες λύσεις στον τομέα του ΙΤ integration, αλλά και στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της διαχείρισης ενέργειας, των Data Center, του Cloud και των τεχνολογιών Internet of Things.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο

Δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στη χώρα, η Coca-Cola Hellenic και ο ΟΤΕ, έρχονται κοντά μέσα από μια σημαντική αναπτυξιακή συνεργασία για την Ελλάδα. Η Coca-Cola Hellenic επενδύει 43 εκατ. ευρώ και αναθέτει στον Όμιλο ΟΤΕ τη λειτουργία του Data Center που εξυπηρετεί τις εφαρμογές πληροφορικής για όλα τα παραγωγικά συστήματα των 28 χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Η επένδυση σε αριθμούς

Ένα από τα 3 μεγαλύτερα Data Center instances στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

 • Υποστηρίζει 36.000 εργαζόμενους της Coca-Cola Hellenic, εκ των οποίων περίπου 16.000 μέσω φορητών συσκευών
 • Υποστήριξη 24/7/365 για όλους τους χρήστες
 • 18,5 εκατ. παραγγελίες πελατών της Coca-Cola Hellenic, κατά μέσο όρο ετησίως
 • 589 εκατ. οι καταναλωτές των 28 χωρών, στις οποίες δραστηριοποιείται η CocaCola Hellenic σε 13 διαφορετικές τοπικές ζώνες ώρας από το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, έως το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι της Ρωσίας, στις ακτές του Βορείου Ειρηνικού
 • 99,999% διαθεσιμότητα
 • 1830 Terabytes αναμένεται να είναι η κίνηση δεδομένων σε ετήσια βάση

Σημασία του έργου

Μια στρατηγική επένδυση που δείχνει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας.

 1. Με τις υποδομές και τις υπηρεσίες Data Center που παρέχει ο ΟΤΕ, επιτυγχάνεται η υλοποίηση κρίσιμων επιχειρηματικών εφαρμογών για τη λειτουργία του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, όπως customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), Human Resources (HR), computer-telephony integration (CTI), Business Warehouse κ.ά.
 2. Με τις υπηρεσίες Data Center, o Όμιλος Coca-Cola Hellenic διασφαλίζει: o Βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής συνέχειας
 • Γρηγορότερη ανταπόκριση στην αγορά
 • Βελτιστοποίηση των υποδομών
 • Μείωση των λειτουργικών εξόδων

Επιπλέον στοιχεία

Η συμφωνία προέκυψε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών Data Center Outsourcing. Ο ΟΤΕ συμμετείχε ως κύριος ανάδοχος και προσέφερε ολοκληρωμένη λύση.

 • Αντικείμενο του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών Data Center Outsourcing σε Πρωτεύον (Primary) και Εφεδρικό (Disaster Recovery) site για την υποδομή (facilities & computing) του Ομίλου Coca-Cola Hellenic.
 • Σε περίπτωση Disaster Recovery Event η παραγωγή μεταφέρεται στο εφεδρικό Data Center της T-Systems Hungary στη Βουδαπέστη
 • Το έργο αφορά στις υπηρεσίες διαχείρισης λειτουργίας και υποστήριξης του Data Center σε επίπεδο Υλικού (HW) και λογισμικού (Λειτουργικό Σύστημα). Αναλυτικά περιλαμβάνει:
 1. Data Center Facilities o Data Center & Disaster Recovery Operations: Computing/Network/ Storage/ Backup infrastructure, etc.
 2. Platform Management: Virtualization/ Operating System (OS)/Data Center (DC), Network/Storage / Backup-Restore management, κ.α.
 3. Transition & Transformation
 4.  Migration to state-of-the-art services
 •  H μετάβαση βρίσκεται σε εξέλιξη

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ