Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας η δημοτική αστυνομία

Στους δρόμους της Αθήνας έπειτα από δύο χρόνια απουσίας επιστρέφει από σήμερα η δημοτική αστυνομία, με τους άντρες και τις γυναίκες που την στελεχώνουν να ενημερώνουν τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες, για την επίσημη επαναδραστηριοποίησή τους που θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου.

Έτσι, αντί για κλήσεις, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό που περιγράφει τον κύριο στόχο της υπηρεσίας τους που είναι η διαφύλαξη του δημόσιου χώρου.

Σε αυτό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ζητούν τη συνεργασία των πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, ενώ σημειώνουν ότι ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν θα είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας.

Η ενημερωτική καμπάνια θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου, και από τις 26 του μήνα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βεβαιώνουν κανονικά όλες τις παραβάσεις των οποίων ο έλεγχος προβλέπεται από τις αρμοδιότητές τους και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας,Αντώνης Καφετζόπουλος με ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος όπου θα διανείμουν ενημερωτικό και θα ενημερώνουν τους πολίτες.

Η Δημοτική Αστυνομία θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών μέσω της Γραμμής του Δημότη, στον τετραψήφιο αριθμό1595, όλο το εικοσιτετράωρο και μέσω  e mail στο tep@cityofathens.gr.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ