Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου

Μικρά, πολύ μικρά ζώα που ξεχωρίζουν στο είδος τους και προκαλούν έκπληξη με το μέγεθός τους. Μπορεί η αυξητική ορμόνη να μην τα βοήθησε πολύ στην ανάπτυξή τους αλλά είναι αξιολάτρευτα.

Δείτε επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου, το καθένα στο είδος του!

 

1. Milly το σκυλάκι

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα3

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες το πιο μικρό σε ύψος, εν ζωή, σκυλάκι είναι ένα τσιουάουα και ονομάζεται Milly! H Milly έχει ύψος 9,65 εκατοστά και ζει στο Πουέρτο Ρίκο. Γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου το 2011.

2. Το μικρότερο ψάρι

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα4

Πολλά ψάρια είναι μικρά αλλά αυτό θεωρείται το μικρότερο. Βρέθηκε στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα, έχει μήκος μόλις 7,9 χιλιοστά και δύσκολα είναι ορατό με γυμνό μάτι.

3. Το μικρότερο άλογο

Το μικρότερο εν ζωή άλογο είναι θηλυκό, έχει ύψος 44,5 εκατοστά και ονομάζεται Thumbelina. Ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι χωρίς αμφιβολία αξιολάτρευτο.

4. Η μικρότερη γάτα

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα5

Η μικρότερη γάτα που έχει καταγραφεί ποτέ από το βιβλίο Γκίνες είναι η Tinker Toy που είχε ύψος 7 εκατοστά και μήκος 19 εκατοστών σε ηλικία 2,5 ετών. Την γάτα φροντίζουν οι Katrina και Scott Forbes. Ωστόσο, αν και σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, δεν υπάρχουν φωτογραφίες.

5. Το μικρότερο χάμστερ

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα6

Με μέγεθος σχεδόν ενός κέρματος το Pee Wee θεωρείται το μικρότερο χάμστερ του κόσμου. Σύμφωνα με το oddee το μικρόσκοπικό χάμστερ των μόλις 2,5 εκατοστών σταμάτησε να μεγαλώνει στις 3 εβδομάδες.

6. Ο μικρότερος χαμαιλέοντας

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα7

Ο Brookesia Minima είναι το μικρότερο είδος χαμαιλέοντα. Ο μικρότερος που έχει βρεθεί είχε μήκος 1,2 εκατοστά και βρέθηκε σε ένα τροπικό δάσος σε ένα νησί ανοιχτά της Μαδαγασκάρης. Σε αυτό το είδος τα θηλυκά τείνουν να είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

7. O μικροσκοπικός ιππόκαμπος

Επτά από τα μικρότερα ζώα του κόσμου - Εικόνα8

Πρόκειται για έναν από τους μικρότερους «κατοίκους» του θαλάσσιου κόσμου. Ο ιππόκαμπος-Denise όμως θεωρείται ο μικρότερος του είδους. Φτάνει σε μήκος τα 1,3 εκατοστά και ζει στα τροπικά νερά του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.

Πηγή: Newsbeast.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ