Ερημη η Βικτωρίας, έφυγαν όλοι οι μετανάστες -«Η πλατεία πλένεται με σαπούνι -Προσοχή μην γλιστρήσετε» [εικόνες]

Άδεια είναι πλέον από προσφυγές και μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας, καθώς η Αστυνομία δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση.

Η πλατεία άδειασε την Κυριακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία μετέφερε τους πρόσφυγες στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας Σχιστού και Ελληνικού.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε καθαρισμό του χώρου με ειδικά σαπούνια και φάρμακα απολύμανσης. Τα συνεργεία του δήμου έκλεισαν την πλατεία με κορδέλες, στις οποίες έχουν καρφιτσωθεί προειδοποιητικά σημειώματα στα οποία αναγράφονται: «Η πλατεία πλένεται με σαπούνι – Προσοχή μην γλιστρήσετε».

 

Στην πλατεία υπάρχει έντονη παρουσία της Αστυνομίας ενώ από την πλευρά της Γ’ Σεπτεμβρίου και επί της οδού Αριστοτέλους υπάρχουν, σε 24ωρη βάσης, κλούβες των ΜΑΤ.

Όσοι φθάνουν σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας έχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με την Αστυνομία. Είτε να περιμένουν στο πάνω μέρος της πλατείας μέχρι να έρθουν τα αστικά λεωφορεία που επιστρατεύει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  προκειμένου να οδηγηθούν στις δομές φιλοξενίας, είτε από μόνοι τους χρησιμοποιώντας το Μετρό ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς να μετακινηθούν προς τον Ελαιώνα, το Ελληνικό και το Σχιστό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ