Ετσι ζούσε ο Αμπαούντ στα Σεπόλια -Γείτονάς του περιγράφει

Στο νούμερο 17 της οδού Χωματιανού στα Σεπόλια έζησε για ένα μικρό διάστημα, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχιτρομοκράτης Αμπντελαχαμίντ Αμπαούντ, σχεδιάζοντας τα τρομοκρατικά του χτυπήματα.

Όπως περιγράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η οδός Χωματιανού βρίσκεται σε μία ήσυχη και πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία οι μετανάστες νοικιάζουν τα ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Μιλώντας στην εφημερίδα κάτοικος της οδού Χωματιανού περιγράφει τις κινήσεις του τρομοκράτη που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου που είναι ήσυχος, μεθοδικός και σχεδόν απαρατήρητος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αμπαούντ εμφανιζόταν συχνά στη γειτονιά και πάντα έμπαινε γρήγορα στο ισόγειο διαμέρισμα που διέμενε από το οποίο έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι υπόλοιποι συγκάτοικοι που μιλούσαν δυνατά και συχνά τσακώνονταν.

«Αναγνώρισα δύο άτομα από αυτά που έμπαιναν στο σπίτι. Το ένα είναι ο νεαρός με το πράσινο καπέλο (Αμπαούντ). Ερχόταν εδώ. Περπατούσε γρήγορα και έμπαινε στην πολυκατοικία. Το δεύτερο άτομο που αναγνώρισα είναι ένας μελαψός άνδρας ο οποίος έμενε στο ίδιο σπίτι. Περνούσε κάθε πρωί από το καφενείο και μου έλεγε καλημέρα. Μετά το χτύπημα στο Παρίσι τον είδα στην τηλεόραση σε φωτογραφία μαζί με τον Αμπαούντ», λέει στον «Ε.Τ.» ο συνταξιούχος Βασίλης Κατσάνος, κάτοικος της οδού Χωματιανού.

«Τους άκουγα να φωνάζουν. Εκλειναν το παράθυρο. Μου είχε κάνει εντύπωση τότε ότι συνήθιζαν να βάζουν δυνατά το ραδιόφωνο για να μην ακούγεται τι έλεγαν. Εμείς δεν ξέρουμε τη γλώσσα τους, αλλά ίσως φοβούνταν μήπως τους παρακολουθούν», τονίζει ο κ. Κατσάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε στο διαμέρισμα στα Σεπόλια 11 γαλλικές άδειες οδήγησης και έτσι οι αρχές προσπάθησαν να τις συνδέσουν με την επίθεση στη Γαλλία. Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα δεν εντοπίστηκε κανένας από τους υπόπτους που χρησιμοποιούσαν και δεύτερο σπίτι στην οδό Αστερόπης 9 στο Παγκράτι. Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο στις 2 Ιανουαρίου συνελήφθησαν 3 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι ο 33χρονος Αλγερινός Ομάρ Νταμάς που φέρεται να είναι συνεργός του αρχιτρομοκράτη.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ