Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν ο Ανδρικόπουλος

Αποκάλυψη
Επικαιρότητα

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αφού “προσγειώθηκε” στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο ((χρυσό μετάλλιο, 17,60μ., κορυφαία επίδοση για το 2023)  – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο το μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε με ένα safe άλμα στα 16.20μ. και συνέχισε με δύο άκυρα, αφού ρίσκαρε για να του βγει ένα μεγάλο άλμα που ένιωθε πως έχει στα πόδια του 100%.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν ο Ανδρικόπουλος - Εικόνα 1
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν ο Ανδρικόπουλος - Εικόνα 2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν ο Ανδρικόπουλος - Εικόνα 3

Στο τέταρτο άλμα πήδηξε στα 16.32μ. όμως στην πέμπτη του προσπάθεια έκανε 16.58μ..

Ο Δημήτρης Τσιάμης έκανε άλμα 16.39 και κατετάγη στην 7η θέση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γερμανός, Μαξ Χες, με άλμα στα 16.57 μέτρα.

Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει χαρά»

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρικόπουλος σημείωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μας άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα.

Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδία της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του».

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος που γεννήθηκε το 1997 ζει και προπονείται στην Αθήνα. Εκτός του πρωταθλητισμού, είναι πτυχιούχος του τμήματος ψηφιακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ