Η ευτυχία της γυναίκας, θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο.

Γράφει η Μαρία Κουγιουμτζόγλου

Συχνά, εμείς οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου κατηγορούμαστε, ότι στις σχέσεις μας με τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, είμαστε κυκλοθυμικές, αλλοπρόσαλλες, αναποφάσιστες, γκρινιάρες, απαιτητικές, καταπιεστικές, υπερβολικές, καταναγκαστικές και γενικότερα ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε για να είμαστε ευχαριστημένες και ευτυχισμένες στη σχέση μας.Συχνά οι εκάστοτε σύντροφοί, μας προσάπτουν αυτά τα «κουσούρια», λέγοντάς ότι τους δημιουργούν «τρικυμία εν κρανίω», ενώ εκείνοι, ως απλά και μονόπλευρα σκεπτόμενα όντα, δυσκολεύονται με τους γρίφους, τις εξισώσεις και τα άλυτα μυστήρια που δε μπορούν να καταλάβουν, να λύσουν και να εξιχνιάσουν.
Κατ’ επέκταση ή κουράζονται και παύουν ν’ ασχολούνται ή φοβούνται και «στρίβουν δια του αρραβώνος», γιατί προκειμένου ν’ ασχοληθούν με την πολυπλοκότητα της φύσης μας, προτιμούν ν’ ασχοληθούν με κάτι πιο απλό, όπως μια… πιο «χαλαρή» δραστηριότητα.
Η απάντηση σ’ αυτά που μας προσάπτουν είναι, ότι εμείς οι γυναίκες, δεν είμαστε δύσκολη μαθηματική εξίσωση ή εξωγήινοι, αλλά απλοί καθημερινοί άνθρωποι, με αισθήματα, φόβους, ανασφάλειες, πάθη, επιθυμίες και αδυναμίες, όπως όλοι.
Ίσως βέβαια λόγω σύνθετου τρόπου σκέψης, αλλά και ορμονών, που είναι ισχυρό άλλοθι, έχουμε μια τάση να αναλύουμε, να δραματοποιούμε και να δίνουμε μια μεγαλύτερη έκταση, καθώς και μια πιο έντονη και πολύχρωμη πινελιά στο κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας. Αλλά απ’ την άλλη… ποια γνήσια εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου δεν κρύβει και μια “drama queen” μέσα της;
Η λύση στο γρίφο, των παρεξηγημένων κάποιες φορές αντιδράσεών μας, είναι απλή!
Οι συχνές εκδηλώσεις πάθους, έpωτα, διεκδίκησης, επιθυμίας, αγάπης και λατρείας στο πρόσωπό μας, στις σωστές δόσεις και την κατάλληλη στιγμή, κάνουν θαύματα και ικανοποιούν την έμφυτη ματαιοδοξία και θηλυκότητά μας!
Η ειλικρινής έκφραση ενδιαφέροντος σε ότι μας απασχολεί, λειτουργεί πάντα λυτρωτικά και ανεβάζει το ηθικό και τη λίμπιντό μας στα ύψη.
Αντίθετα, η χαλαρότητα, η απαξίωση και η αδιαφορία έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και βγάζουν στην επιφάνεια το χειρότερο εαυτό μας.
Γιατί ακόμα και η πιο δύστροπη και πολύπλοκη γυναίκα του κόσμου, όταν νιώσει ότι στις δύσκολες και άσχημες στιγμές του εαυτού της, αγαπιέται και είναι επιθυμητή, από «σκύλα» μεταμορφώνεται σε άκακο «αρνάκι».
Αν σε μια στιγμή αδικαιολόγητης ανασφάλειας ή παράλογης κρίσης ταυτότητας, πανικού ή σε μια άνευ λόγου και αιτίας στιγμή αδυναμίας και αψυχολόγητων δακρύων, καταφέρεις να ησυχάσεις τους φόβους και τους δαίμονες ενός γυναικείου μυαλού, λέγοντας μια καλή και συγκαταβατική κουβέντα, υποστηρίζοντάς την με μια ζεστή αγκαλιά και γνήσιο ενδιαφέρον, τότε έχεις κερδίσει και την καρδιά της γυναίκας που το κουβαλά.
Αν σε μια δύσκολη κι αδύναμη στιγμή, με αλήθεια, επιχειρήματα και ένα ειλικρινές βλέμμα, καταφέρεις να εμπνεύσεις σταθερότητα, ασφάλεια κι εμπιστοσύνη, τότε έχεις κερδίσει μια γυναίκα για πάντα.
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο αφροδισιακό για μια γυναίκα που σέβεται τα φουστάνια, το κραγιόν και τα τακούνια της, από έναν άντρα, που αντί να το παίζει ψευτόμαγκας αδιάφορος, χαλαρός και βαρύς, παίρνει την ευθύνη της αγάπης και του έpωτά του και τα εκδηλώνει ανεπιτήδευτα και απροκάλυπτα, χωρίς κόμπλεξ και «δηθενιές», χωρίς να κωλώνeι, κάνοντας τη να νιώθει «αρχόντισσα» της καρδιάς του.

Συμπέρασμα… Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο. Δεν είμαστε δύσκολη και μπερδεμένη μαθηματική εξίσωση, αλλά απλά μαθηματικά. Συνειρμικά δηλαδή, είμαστε αυτό που μας βγάζει και μας εμπνέει ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας.
Και μια γυναίκα που λάμπει από πληρότητα και ευτυχία, επειδή νιώθει ότι τη νοιάζονται και την αγαπούν, ακόμα και στις άσχημες και δύσκολες στιγμές του εαυτού της… είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου!

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ