Ευχάριστα νέα για χιλιάδες οικογένειες: Το μοναδικό πpάγμα που πpέπει να κάνετε για να πάρετε 700€ επίδομα θέρμανσης

Ελλάδα
Επικαιρότητα

Το είδος θέρμανσης που θα επιλέξετε για φέτος τον χειμώνα θα καθορίσει αν θα εισπράξετε διπλασιασμένο το επίδομα θέρμανσης.

«Τυχεροί» και οι δικαιούχοι που φέτος για πρώτη φορά θα εισπράξουν επίδομα θέρμανσης με πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο στα 350 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα φτάσει τα 700 ευρώ για όσους επιλέξουν φέτος να ζεσταθούν με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πολύ ακριβού φυσικού αερίου, καθώς οι προβλέψεις μιλούν για πολύ δύσκολο χειμώνα αναφορικά με τις τιμές του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για το φετινό επίδομα θέρμανσης, θα είναι διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια ενώ δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς για όσους χρησιμοποιήσουν διαφορετικό καύσιμο από το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται.

Τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και ανάλογα από τις 20.000 στις 24.000 για τον παντρεμένο προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επίσης, για τον Οκτώβριο προβλέπεται οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο, για την οποία θα γίνει επανεκτίμηση στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ξεκίνημα της περιόδου προμήθειας πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου θα κυμανθεί στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ