Εβρος: «Θωράκισε» τη γέφυρα Κήπων ο στρατός, γι’ αποτροπή πιθανής απόπειρας εισβολής μεταναστών

Έντονη κινητικότητα από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων, παρατηρήθηκε τo Σάββατο και την Κυριακή, στα δυο χερσαία σημεία που η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τελωνεία Κήπων και Καστανεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr ο στρατός προχώρησε στην λήψη προληπτικών μέτρων για την “θωράκιση” της εισόδου από την Τουρκία προς την χώρα μας. Κι αυτό για να είναι απόλυτα προετοιμασμένος αν επιχειρηθεί ξαφνική προσπάθεια μαζικής εισβολής μεταναστών, όπως απείλησε πρόσφατα με δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλωστε, την Παρασκευή λόγω των προκλητικών αυτών δηλώσεων, έγινε στο Πεντάγωνο έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, χθες Σάββατο δηλαδή, άμεσα και με εντολή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ειδικά τμήματα μηχανικού των ενόπλων δυνάμεων, μετέφεραν αρκετούς εχίνους, τεράστιες σιδηροκατασκευές δηλαδή ενισχυμένες με συρματόπλεγμα, κονσερτίνες αλλά και μπετόν μπλοκ βάρους ενός τόνου το καθένα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές. Τοποθετήθηκαν δίπλα στον δρόμο που συνδέει το Τελωνείο των Κήπων και την γέφυρα που συνδέει Ελλάδα και Τουρκία. Υπάρχουν δηλαδή σε μέρος κοντά στην γέφυρα, ενώ όπως παρατήρησαν πολίτες που πέρασαν από το σημείο, υπάρχει και στρατιωτικός γερανός σε ετοιμότητα, προφανώς για να τα τοποθετήσει αν χρειαστεί και να κλείσει την πρόσβαση μέσω της γέφυρας από την γειτονική χώρα προς το ελληνικό έδαφος.

Εβρος: «Θωράκισε» τη γέφυρα Κήπων ο στρατός, γι’ αποτροπή πιθανής απόπειρας εισβολής μεταναστών - Εικόνα 1

Στις Καστανιές μπορεί να άνοιξε ο δρόμος προς την Τουρκία και να λειτουργεί το Τελωνείο για έξοδο και είσοδο, αλλά εχίνοι, κονσερτίνες και μπετόν μπλοκ του 1 τόνου, παραμένουν δίπλα στην μεταλλική πόρτα που είναι στο σημείο. Οπότε οι δυο Έλληνες σκοποί, αν παραστεί ανάγκη και υπάρξει απόπειρα μαζικής εισβολής, κλείνουν αμέσως την πόρτα και την ασφαλίζουν με την ειδική μπάρα, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα εμπόδια. Σύμφωνα με το  Evros-news.gr και εκεί υπάρχει σε ετοιμότητα και επιφυλακή ειδικός στρατιωτικός γερανός για την μεταφορά και τοποθέτηση εχίνων και μπετόν μπλοκ πίσω από την μεταλλική πόρτα, ώστε να γίνει και από εκεί απροσπέλαστο το σημείο.

Όπως αποδεικνύεται, ανφέρει η ιστοσελίδα, η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΓΕΕΘΑ για την λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δεν ήταν μια ενέργεια ρουτίνας. Πάρθηκαν ουσιαστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις και δόθηκε εντολή να εφαρμοστούν. Κάτι στο οποίο προφανώς προέβη το αρμόδιο για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης Δ’ Σώμα Στρατού, με άμεση κινητοποίηση χθες Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ