Αν έχεις σκύλο μπορείς να ζήσεις περισσότερα χρόνια

pets
σκύλος

Μία νέα μελέτη δείχνει πως οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιθανότητες να ζήσουν 24% περισσότερο

Όλοι όσοι έχουμε κάποιο κατοικίδιο, νοιώθουμε την ιδιαίτερη έλξη ακόμα και τα ευεργετικά ψυχολογικά οφέλη της συναναστροφής μας με αυτά.

Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν μία νέα μελέτη που δείχνει πως έχοντας ένα σκύλο σαν κατοικίδιο, υπάρχουν πιθανότητες να ζήσεις 24% περισσότερο. Βρέθηκε το ελιξίριο της ζωής στους τριχωτούς (τετράποδους) φίλους μας!

Αν έχεις σκύλο μπορείς να ζήσεις περισσότερα χρόνια - Εικόνα 2

Η μελέτη συντάχθηκε από την Dr. Caroline Kramer, ειδική ενδοκρινολόγο στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο του Καναδά, με την ίδια να έχει σκύλο για πολλά χρόνια.

Δημοσιεύτηκε τις τελευταίες μέρες για λογαριασμό του «Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes», της ειδικής έκδοσης του Αμερικάνικου Καρδιολογικού Οργανισμού. Η μετα-ανάλυση εξέτασε έρευνες από το 1950 μέχρι και τον Μάιο 2019 και πάνω από 3.8 εκατομμύρια συμμετέχοντες και αξιολόγησε τη σύνδεση των ανθρώπων που έχουν σκύλους με την θνησιμότητα.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την μελέτη είναι εντυπωσιακά, αν και είναι παρατηρητική μελέτη και δεν μπορεί να αποδείξει ακριβώς ότι έχοντας σκύλο έρχονται όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα (24% περισσότερο προσδόκιμο ζωής,  μείωση άγχους, καταπολέμηση της κατάθλιψης, πιο γρήγορη επάνοδος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο).

Όπως και να έχει, πάρτε σκύλο και βελτιώστε τη ζωή σας ποικιλοτρόπως.

[athensvoice.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ