Αν έχετε ανιψάκια στη ζωή σας είστε πραγματικά τυχεροί για πολλούς λόγους

Το να είσαι θεία ή θείος σας επιτρέπει να έχετε μια υπέροχη και μοναδική σχέση με τα ανίψια σας.

Έχετε πιο πολλή ελευθερία μαζί τους από ότι οι γονείς τους κάτι που σημαίνει πως θα έχετε έναν υπέροχο και διαφορετικό δεσμό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραμείνετε κοντά με τα ανίψια σας αλλά θα σας παρουσιάσω τους βασικότερους…

Για τα ανίψια σας είστε ένας ακόμη γονιός που έχει διαφορετική σχέση. Δεν είστε υποχρεωμένοι να του πείτε να πλύνει τα δόντια του πριν τον ύπνο αλλά είστε εκείνοι που θα τους κακομάθουν αλλά και θα τους συμβουλέψετε με τον δικό σας τρόπο. Δεν είστε γονιός τους αλλά μοιάζετε με έναν γονιό που θα μπορούσε να είναι φίλος τους.

Τα ανίψια σας, σας αγαπούν για αυτό που είστε. Επειδή δεν τους λέτε τι μπορούν να κάνουν και τι όχι , νιώθουν ελεύθερα όταν είστε γύρω τους. Δεν κρίνουν τις αποφάσεις σας και δεν αμφισβητούν αυτά που κάνετε.

Ο χρόνος περνά γρήγορα μαζί τους. Ενδεχομένως, να σας φαίνεται σαν χθες που γεννήθηκε και ήταν μωράκι. Απολαύστε τις στιγμές μαζί τους για να τις θυμάστε όταν μεγαλώσουν στη συνέχεια.

Τα ανιψάκια σας δεν είναι απλά συγγενείς αλλά φίλοι των παιδιών σας. Καλέστε τα ανίψια σας στο σπίτι σας για να παίξουν μαζί με τα παιδιά σας και βοηθήστε τα να δημιουργήσουν έναν δυνατό δεσμό. Οι σχέσεις των παιδιών σας θα διαμορφώσουν το μέλλον της οικογένειάς σας.

Δεν είναι ωστόσο απλά φίλοι των παιδιών σας αλλά και δικοί σας φίλοι. Θα μάθετε πολλά πράγματα από τα ανίψια σας τα οποία θα σας βοηθήσουν και στην σχέση σας με τα παιδιά σας. Τα ανίψια σας βλέπουν πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να δείτε και έχουν την ελευθερία να τα μοιραστούν μαζί σας.

Συνεπώς, χάρη σε αυτά θα γίνετε καλύτεροι γονείς και θα μάθετε καλύτερες τεχνικές διαπαιδαγώγησης. Είτε έχετε παιδιά είτε όχι με τα ανίψια σας θα μάθετε πόσο σημαντικό είναι να είστε πρότυπο για ένα τόσο μικροσκοπικό ανθρωπάκι!

Πάντοτε να θυμάστε πως την οικογένειά μας δεν την επιλέγουμε. Όμως μπορούμε να επιλέξουμε πόσο κοντά θα είμαστε σε εκείνα. Αν έχετε ανιψάκια στην ζωή σας τότε είστε πραγματικά τυχεροί.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ