«Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του»

Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας «το Νοέμβριο είχαμε 2.145 θανάτους. Από αυτούς τους θανάτους, οι 1.785 ήταν θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών. Αν πάμε πάνω από την ηλικία των 60 ετών προσεγγίζουν το 91%. Εννέα στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι προσβάλλονται και διασωληνώνονται ή πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών. Από αυτούς, το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Αν αυτοί οι άνθρωποι εμβολιαστούν στο 100% ή κοντά στο 99%, οι θάνατοι θα πέσουν 7 με 8 φορές».

Ο Νίκος Τζανάκης είναι απόλυτα σύμφωνος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Και συμπληρώνει ο Νίκος Τζανάκης «νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η απόφαση να είχε παρθεί πιο νωρίς, αλλά η εξίσωση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του. Είναι δύσκολη απόφαση, όμως πρέπει να στηριχτεί από όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Όσον αφορά την επέκταση του μέτρου σε άλλες κατηγορίες, όπως το δημόσιο, ο καθηγητής επεσήμανε ότι “μπορεί να δημιουργηθεί θέμα λειτουργίας του κράτους, όπως συνέβη και με τους υγειονομικούς”.

Ανήθικο για τον Νίκο Τζανάκη άνθρωποι με χρόνια νοσήματα να μην εξυπηρετούνται στο ΕΣΥ

Σχετικά με το σύστημα υγείας, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι “είναι πιεσμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λοιπά περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον Covid, όπως για παράδειγμα ασθενείς με καρκίνο. Αυτοί οι άνθρωποι απασχολούν το υγειονομικό σύστημα, το κάνουν μονοθεματικό και άνθρωποι που έχουν προβλήματα, όπως καρκίνο ή για επείγουσα διαχείριση μίας σοβαρής νόσου, περιμένουν στην ουρά. Το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή στον χρόνο που πρέπει, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να έχουν πρόβλημα χρόνιων νοσημάτων και να μη βρίσκουν λύση αυτή τη στιγμή. Αυτό το πράγμα είναι ανήθικο έως ένα σημείο».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ