Το φαινόμενο Adele. Πώς το νέο τραγούδι της, «Hello», έγινε viral μέσα σε μια μέρα και ξεπέρασε τις 180 εκατομμύρια προβολές! Τι ομοιότητες έχει με το «Hello» του Lionel Richie που σάρωσε το 1984

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το ρομαντικό μήνυμα του «Hello»και σχολίασαν θετικά το λιτό και «γήινο» σε σέπια απόχρωση βιντεοκλίπ του Xavier Dolan, στο οποίο παίζει και ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά The Wire, Tristan Wilds. Το τραγούδι σηματοδοτεί την επιστροφή της Adele στη μουσική μετά από μια τριετή παύση.

To Hello είναι μια μπαλάντα που έκανε αμέσως διεθνή επιτυχία φτάνοντας το νούμερο ένα σε 15 χώρες. Επίσης, το μουσικό βίντεο κατάφερε μέσα σε 24 ώρες να επιτύχει πάνω από 27,7 εκατομμύρια προβολές. Ετσι έσπασε το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως η Taylor Swift με το «Bad Blood». Χαρακτηριστική είναι η κριτική που ανάρτησε η Daily Telegraph που αποκάλεσε το Hello «ένα όμορφο τραγούδι της απώλειας και της λύπης», που αναμένεται να χτυπήσει κάμποσα νούμερο 1 στα charts ανά τον πλανήτη.

To άλμπουμ με τίτλο «25» που θα το περιέχει θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου.

Κάποια μέσα ενημέρωσης, όπως το Radio Times και η Daily Telegraph, παρατήρησαν ότι το τραγούδι της Adele έχει πολλές ομοιότητες με το ομότιτλο τραγούδι του  Lionel Richie (Λάιονελ Ρίτσι) που έγινε μεγάλη επιτυχία το 1984. Αλλά και τότε ο καλλιτέχνης της soul είχε κατηγορηθεί ότι το είχε «εμπνευστεί» από τον τραγουδοποιό Marjorie Hoffman White, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο Richie αντέγραψε τη σύνθεσή του «I’m Not Ready to Go».


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ