Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ “έφαγαν” πόρτα από τα δια ζώσης μαθήματα και επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση

Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ μπορεί να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει από κορονοϊό, ωστόσο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, που άνοιξε χθες, Δευτέρα, της πύλες του.

Αρκετοί φοιτητές από νωρίς το πρωί στήθηκαν σε ουρές, για να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και του αρνητικού rapid test, για να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματά τους, ωστόσο, έμειναν εκτός του κτιρίου λόγω έλλειψης αιθουσών, σε συνδυασμό με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τη χρονιά με τηλεκπαίδευση.

Τριπλάσιοι οι φοιτητές από το δυναμικό των αιθουσών

Όπως υπογράμμισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, μιλώντας στο GRTimes, “αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών. Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς” και προσθέτει ότι οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαθήματα γίνονται και σε τμήμα του γηπέδου μπάσκετ, του αμφιθεάτρου, αλλά και του εστιατορίου των καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ήδη γεμάτες αίθουσες, επισημαίνοντας “οι συνάδελφοί μου θα έχουν λιγότερο χώρο αν θέλουν να φάνε, αλλά αυτό γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του πανεπιστημίου”.

Μεγάλη η διάθεση των φοιτητών για δια ζώσης εκπαίδευση

Παράλληλα, ο κ. Κατρανίδης σημείωσε “αναμέναμε ότι φέτος θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού και αυξημένη επισκεψιμότητα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν κλειστά και ο κάθε άνθρωπος θέλει να έρθει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει δια ζώσης μαθήματα, είναι μεγάλη η διάθεση των φοιτητών. Εμείς, είμαστε εδώ για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε οι έλεγχοι στον προαύλιο χώρο να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα”.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ γνωστοποίησε ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε προέδρους και υπηρεσίες, προκειμένου, όπως τονίζει “να δούμε και να βελτιώσουμε ότι μπορούμε, καθώς οι αριθμοί των φοιτητών αυξάνονται, ενώ οι υποδομές παραμένουν ίδιες”.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ