Φονικός ο σεισμός στην Κρήτη: Τραγικός θάνατος για εργάτη μέσα σε εκκλησία – Τον «πλάκωσε» ο τρούλος

Φονικός ο σεισμός στην Κρήτη, το πρωί της Δευτέρα, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ειδικότερα, ο άτυχος άνδρας ήταν εργάτης και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό του οποίου κατέρρευσε ο τρούλος.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τη δόνηση των 5,8 ρίχτερ, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο νησί έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς, ενώ επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί μέσα στην ημέρα για να κάνει αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, “οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. Έχουν πέσει στύλοι της ΔΕΗ, έχουν πέσει τοιχία, έχουν πέσει ετοιμόρροπα κτήρια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, επεσήμανε ότι “σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης, αλλά και κτίσματα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών”.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 10:45 έγινε γνωστό ότι κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, μεγάλης έντασης. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:30, νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κρήτη, 24 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Φονικός ο σεισμός στην Κρήτη: Τραγικός θάνατος για εργάτη μέσα σε εκκλησία – Τον «πλάκωσε» ο τρούλος - Εικόνα 1

Φονικός ο σεισμός στην Κρήτη: Τραγικός θάνατος για εργάτη μέσα σε εκκλησία – Τον «πλάκωσε» ο τρούλος - Εικόνα 2

Φονικός ο σεισμός στην Κρήτη: Τραγικός θάνατος για εργάτη μέσα σε εκκλησία – Τον «πλάκωσε» ο τρούλος - Εικόνα 3

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ