Φωτογράφος χωρίς άκρα δείχνει πως η θέληση μπορεί να οδηγήσει στην κορυφή

Διαχρονικά

Αν είσαι παθιασμένος με κάτι, πάντα βρίσκεις τον τρόπο να το φέρεις σε πέρας. Η ιστορία του Achmad Zulkarnain, επαγγελματία φωτογράφου από την Ινδονησία, αποδεικνύει ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία, ξεπερνώντας τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο.

Έχοντας γεννηθεί χωρίς χέρια και πόδια, κατάφερε να κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τη δουλειά του, κάθε στάδιο της οποίας επιμελείται αποκλειστικά ο ίδιος.

ikhlas ku menjalani hidup… thnks to fg @iyant_30

A post shared by bang_dzoel (@bangdzoel_) on

«Δεν αφήνω τις ιδιαιτερότητες μου να με κρατήσουν πίσω ή να περιορίσουν τα όνειρα μου», δηλώνει. Ο Zulkarnain ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της φωτογραφίας δημιουργώντας φωτογραφίες «ταυτότητας» στο χωριό του. «Ένιωθα ένα έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη της φωτογραφίας», θυμάται. Η απόκτηση μίας κάμερας ήταν καθοριστική για εκείνον συνθήκη, αφού μετέτρεψε το χόμπι του σε επαγγελματική ενασχόληση.

aku korbankan untukmu anak dan istriku….

A post shared by bang_dzoel (@bangdzoel_) on

haus dikala matahari terik

A post shared by bang_dzoel (@bangdzoel_) on

menari didepan senja adalah caraku mengucap syukur bagaimana tidak, seandainya tuhan tidak memberikan sinar pada matahari maka dunia takkan terlihat terang lokasi pelengkung. (G-land) kolab @mamet_koki_ndut @next.artproject @diharjoslamet @on_zhail16

A post shared by bang_dzoel (@bangdzoel_) on

Παρά τις σωματικές του δυσκολίες, ο Zulkarnain αποδεικνύει την ευφυία και την ικανότητα του να προσαρμόζεται σε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος μόνο για αρτιμελείς. Διαθέτοντας ένα αυτοκίνητο προσαρμοσμένο στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες, ταξιδεύει σε μέρη πιο μακρινά και φωτογραφίζει όμορφα τοπία. Χρησιμοποιώντας την επιδερμίδα των χεριών του, αλλά και το στόμα του δύναται να πατήσει τα κουμπιά της κάμερας του. Ύστερα από την ολοκλήρωση της φωτογράφισης, επεξεργάζεται το υλικό στον υπολογιστή του ώσπου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ