«Φοβερές ανακρίβειες για τον καιρό»: Το ξεκαθάρισμα του Σάκη Αρναούτογλου και για πότε ζήτησε την προσοχή μας

Έκτακτο

Τσουχτερό θα είναι το κρύο τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Τετάρτης σε Λήμνο, Σποράδες, στη νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν κάποιες βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει το ξεροβόρι. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει και το βράδυ ξαστερία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά το μεσημέρι στους 10 βαθμούς, στα βόρεια στους 6 με 10 αλλά και τοπικά στους 3 και στα νότια στους 13.

Στην Αττική, θα έχουμε κάποια τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά τμήματα και στον υπόλοιπο νομό λιακάδα. Η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, λιακάδα από το πρωί με την θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη αναμένεται τσουχτερό κρύο έως και το Σαββατοκύριακο. Χιόνια θα έχουμε την Πέμπτη στα ορεινά της βόρειας Στερεάς έως και την Ήπειρο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 13 στα κεντρικά, στους 9 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Την Παρασκευή θα έχουμε περισσότερα τοπικά φαινόμενα. Μπόρες χιονιού θα έχουμε στα βόρεια σύνορα της χώρας και στη ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 12 στα κεντρικά και στους 6 με 10 στα βόρεια.

Το Σάββατο θα έχουμε στα βόρεια της χώρας δυνατές μπόρες χιονιού στα ορεινά – ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12 στα κεντρικά, στους 5 με 7 στα βόρεια και στους 12 στα νότια.

Την Κυριακή επιμένουν οι βοριάδες και υπάρχει το ενδεχόμενο για χιονόνερο σε Εύβοια και Αττική. Η θερμοκρασία στους 8 στα κεντρικά, στους 5 με 8 στα βόρεια και στους 10 στα νότια.

Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι «στον Τύπο γράφονται φοβερές ανακρίβειες με μεγάλους τίτλους» και διευκρίνισε.

«Θα έχουμε έναν χείμαρρο που θα φέρει μια πολύ νερό μια λιγότερο. Και όπου νερό σημειώστε το κρύο. Θα έχουμε λοιπόν την Παρασκευή κρύο στα ανατολικά και το Σάββατο κάπως θα ανοίξουν τα «χρώματα» και την Κυριακή θα έχουμε πάλι νέα κατεβασιά κρύου αέρα».

Από εκεί και πέρα ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι το κρύο θα γίνει περισσότερα και θα έχουμε και φαινόμενα και ζήτησε προσοχή στα ταξίδια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ