«Γαμ**τε τους πολιτικούς!» δήλωσε επι σκηνής, ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, οργισμένος με τη βρετανική κυβέρνηση που θα δεχθεί μόνο 20 χιλ. πρόσφυγες σε πέντε χρόνια. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και μια πολιτικός!

Ο Βρετανός ηθοποιός   γνωστός για την ερμηνεία του ως ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ στην ταινία «Παιχνίδι Μίμησης», προκάλεσε αντιδράσεις σε θεατρική παράσταση που εμφανίζεται στο Λονδίνο, όταν δήλωσε από τη σκηνή: «Γαμήστε τους πολιτικούς!»

Ο Κάμπερμπατς υποδύεται τον “Άμλετ στο θέατρο Barbican του Λονδίνου και κάθε βράδυ, όταν η αυλαία πέφτει, απευθύνεται στο κοινό σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα. Του ζητά να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν κάθε μέρα από τη Συρία. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 150 χιλιάδες λίρες.

Ο ηθοποιός συνήθως απαγγέλει το ποίημα του Σομαλού Warsan Shire, με τίτλο «Home», το οποίο περιέχει τον στίχο: «Κανείς δεν θα έβαζε τα παιδιά του σε βάρκα, εκτός αν το νερό ήταν πιο ασφαλές απ’ τη στεριά». Στη συνέχεια, διηγείται την ιστορία ενός φίλου του που δούλεψε εθελοντικά στη Λέσβο το περασμένο καλοκαίρι, για να βοηθήσει με την άφιξη των προσφύγων. «Παντού στον ορίζοντα έβλεπες βάρκες και παντού στην ακτή, σωσίβια», διηγείται ο Κάμπερμπατς, «Λέμε, ως πολίτες του κόσμου, σας βλέπουμε και επιτέλους, θα έρθει βοήθεια».

Η οργισμένη δήλωση του Κάμπερμπατς αναφερόταν στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δεχτεί μόλις 20 χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ίσως να μην γνώριζε ότι η πολιτικός Λαίδη Σίρλεϊ Γουίλιαμς βρισκόταν στο κοινό, αλλά όσοι θεατές σχολίασαν το συμβάν στο τουίτερ, επικρότησαν τη στάση του.

«Γαμ**τε τους πολιτικούς!» δήλωσε επι σκηνής, ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, οργισμένος με τη βρετανική κυβέρνηση που θα δεχθεί μόνο 20 χιλ. πρόσφυγες σε πέντε χρόνια. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και μια πολιτικός! - Εικόνα1

«Γαμ**τε τους πολιτικούς!» δήλωσε επι σκηνής, ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, οργισμένος με τη βρετανική κυβέρνηση που θα δεχθεί μόνο 20 χιλ. πρόσφυγες σε πέντε χρόνια. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και μια πολιτικός! - Εικόνα2 «Είναι μία τεράστια κρίση και δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Ναι, χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες λύσεις. Ναι, χρειάζεται να βγάλουμε τους ανθρώπους από τους καταυλισμούς, για να μην κάνουν ένα τόσο επικίνδυνο ταξίδι. Ναι, είναι σωστό να έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη λύση, όταν πια φτάσουν εδώ. Αλλά οι 20 χιλιάδες μέσα σε πέντε χρόνια, όταν 5 χιλιάδες φτάνουν μέσα σε μια μέρα; Πρέπει να αφυπνιστούμε!»

Ο Κάμπερμπατς έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να συναντήσει τον υπουργό Εσωτερικών, για να συζητήσουν τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. «Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά», δήλωσε στη πρεμιέρα της ταινίας «Black Mass», «Θα ήθελα να μιλήσω με την Τερέζα Μέι και να καταλάβω πως λειτουργεί το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο που προτείνει».
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ