Γάτος πρόσφυγας στην Ειδομένη-Τον έφερε μαζί της σε μάρσιπο νεαρή από τη Συρία [εικόνες]

Στον καταυλισμό της Ειδομένης ένας γάτος κλέβει την παράσταση. 

Πρόκειται για τον Ταμπούς, ο οποίος δεν αφήνει ούτε λεπτό την αγκαλιά της 22χρονης Εσρά αλ Αμπούντ από τη Δαμασκό της Συρίας, που τον έφερε μαζί της και πλέον ζει σε μία από τις σκηνές στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Πώς θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε πίσω;» λέει στο ΑΠΕ η νεαρή από τη Συρία.

«Ήταν πολύ δύσκολο το ταξίδι, ιδιαίτερα από τη Συρία ως την Τουρκία. Οι γάτες φοβούνται τα πάντα και ιδίως το νερό. Όλη την ώρα κοιμόταν. Τον κουβαλάω με μάρσιπο και όχι σε κλουβί», εξηγεί η 22χρονη.
Ο Ταμπούς προτιμά να μένει στη σκηνή, ενώ όταν βγαίνει είναι κολλημένος στην αγκαλιά της κοπέλας. «Βλέπει πολύ κόσμο και αυτοκίνητα και φοβάται. Δεν φεύγει ακόμη κι όταν είναι ανοιχτή η σκηνή», σημειώνει η 22χρονη.

Φωτογραφία ΑΠΕ

Η Εσρά θέλει να πάει στη Σουηδία, όπου βρίσκεται ήδη ο αδελφός της, και το όνειρό της είναι να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Στη Συρία εργαζόταν ως δασκάλα και παρόλο που της αρέσει πολύ η επαφή με τα παιδιά θέλει να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν, όπως τονίζει. Όσο για τον Ταμπούς; «Θα μείνει για πάντα μαζί μου», διαβεβαιώνει η Εσρά, και πώς να μην την πιστέψει κανείς, όταν έκανε μαζί του όλο αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι ως την Ειδομένη.

Φωτογραφία Vadim Ghirda για Associated Press

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ