Γαβράς: Στήριξα Τσίπρα γιατί ήταν μόνος απέναντι σε όλους -Η Ευρώπη δύσκολα θα διαχειριστεί το προσφυγικό

«Στήριξα τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ήταν μόνος του απέναντι στην Ευρώπη» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς. 

«Στήριξα με αυτό τον τρόπο τη χώρα μου στην Ευρώπη όταν όλοι ήταν εναντίον της και ήταν μόνη της» συνέχισε, τονίζοντας «Σήμερα πιστεύω πως όλοι εσείς θα κρίνετε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε μία ανοιχτή συνάντηση  του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το κοινό του, εκεί όπου ρωτήθηκε και για το προσφυγικό. «Έχουμε υποχρέωση ως άνθρωποι να το κάνουμε» είπε «Η Ευρώπη πολύ δύσκολα θα διαχειριστεί και θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα στις διαστάσεις που έχει λάβει».

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Γιάννη Αναστασάκη

Αναφερόμενος στην τέχνη του ο Κώστας Γαβράς σημείωσε «Η εξουσία στον κινηματογράφο είναι διαφορετική από την εξουσία της πολιτικής. Η Τέχνη αλλάζει τον κόσμο και έχει όλα τα μέσα για να συνεχίσει να το κάνει». 
«Δημιουργώ τις ταινίες από ένα ερέθισμα που εξελίσσεται σε πάθος, αυτό το ερέθισμα αναζητάμε πάντα εμείς οι δημιουργοί, γι’ αυτό και ζούμε μέσα στην κοινωνία για να βλέπουμε από κοντά τους ανθρώπους, να παρατηρούμε, να βιώνουμε μαζί τους όλα όσα μας απασχολούν».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ