Γενικό προξενείο στο Κουρδιστάν ίδρυσε η Αθήνα -Στην πόλη Ερμπίλ

Tη διπλωματική της παρουσία στο Ιράκ, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη περιοχή, αναβαθμίζει η Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πριν από μία εβδομάδα περίπου, συστήθηκε Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην πόλη Ερμπίλ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν. Στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

   Με την αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν μάς συνδέουν φιλικές σχέσεις και αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας μας, σε μία περίοδο που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει τη δράση που ήδη αναπτύσσει εκεί. Πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών είναι, με τη συμβολή του νέου Γενικού Προξενείου στην Ερμπίλ και φυσικά της Πρεσβείας μας στη Βαγδάτη, να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό.

   Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Κοτζιάς, ασκεί μία ενεργητική εξωτερική πολιτική που έχει στόχο να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην επιτυχημένη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ