Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ’ ότι τα παιδιά μου

Ο συγγραφέας και πατέρας πολλών παιδιών, Mike Berry, εξηγεί στο blog του γιατί η γυναίκα του έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτόν από τα παιδιά του και γιατί αυτή η άποψη πρέπει να υιοθετηθεί από κάθε οικογένεια. Το άρθρο του blog έγινε πολύ δημοφιλές και διχαστικό: μερικοί άνθρωποι επέκριναν τον συγγραφέα ενώ άλλοι εμπνεύστηκαν από αυτό, καθώς άλλαξαν πραγματικά τον τρόπο σκέψης τους.

Ο Mike και η σύζυγος του Kristin μεγαλώνουν 8 υιοθετημένα παιδιά. Είναι παντρεμένοι εδώ και 17 χρόνια και προσφέρουν ενεργό κοινωνικό έργο προκειμένου να βοηθήσουν άλλες οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να οικοδομήσουν μια αρμονική σχέση.

Εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας το ενδιαφέρον άρθρο του Mike.

Συνήθως είναι 8:30 όταν δίνω στις 2 έφηβες κόρες μου την πρώτη προειδοποίηση ότι ήρθε η ώρα. Και στις 9 μ.μ. τους λέω, “Πρέπει να πάτε στο δωμάτιο σας”. Το κάνω σχεδόν κάθε βράδυ. Και διαφωνούν κάθε φορά: “Γιατί πρέπει να κοιμηθούμε από τις 9; Δεν είμαστε παιδιά πια;! ”

“Δεν χρειάζεται να πάτε για ύπνο τώρα, απλά σας ζητώ να φύγετε από το καθιστικό. Η μαμά και εγώ δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον όλη την ημέρα, επειδή ήμασταν συγκεντρωμένοι στην αποστολή μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να είμαστε μαζί. ”

Τα κοpίτσια κατεβάζουν το βλέμμα τους.

Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ' ότι τα παιδιά μου+++Π - Εικόνα 2

Ειλικρινά, ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα για όσο διάστημα μπορώ να θυμηθώ. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια και τα παιδιά δεν έφαγαν ποτέ όλο τον χρόνο μας. Η σύζυγος μου και εγώ περνάμε πολύ χρόνο με τα παιδιά μας, αλλά ποτέ 24 ώρες το 24ωρο. Αγαπάμε τα παιδιά μας και, φυσικά, παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας. Μπορούν πάντα να βασίζονται σε εμάς και να λαμβάνουν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας.

Αλλά εκτός από τα παιδιά, υπάρχει το “εμείς”. Η σχέση μας. Η Kristin και εγώ πρέπει πάντα να βεβαιωνόμαστε ότι ο γάμος μας είναι ισχυρός και υγιής. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό και παρακάτω θα δείτε 4 από αυτούς.

1. Ένας υγιής γάμος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σπιτιού.

Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ' ότι τα παιδιά μου+++Π - Εικόνα 3

Τα παιδιά δεν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειας σας. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι αυτής, αλλά δεν είναι αυτά που διατηρούν τη χαοτική δομή που αποκαλούμε οικογένεια. Το σημαντικότερο μέρος της οικογένειας είστε εσείς και η γυναίκα σας. Είστε εσείς που έχετε όλη την ευθύνη. Και τα παιδιά επιλέγουν τον δρόμο τους με βάση το παράδειγμα σας.

2. Πριν από αυτά, ήμασταν “εμείς”.

Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ' ότι τα παιδιά μου+++Π - Εικόνα 4

Πριν υπάρξουν τα παιδιά, ήμασταν οι δυο μας. Ερωτευτήκαμε, χάσαμε μαθήματα μαζί, μιλήσαμε τηλεφωνικά όλη τη νύχτα, και στη συνέχεια αποφασίσαμε να είμαστε μαζί για πάντα. Ήμασταν στην αρχή του μονοπατιού. Και ξεκινήσαμε όλο αυτό το οικογενειακό πράγμα. Μετά είχαμε τα όμορφα παιδιά μας. Φυσικά, είμαστε ευτυχείς που τα έχουμε. Αλλά ο γάμος μας είναι ιερός. Και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον προστατεύσουμε.

3. Μετά από αυτά, θα είμαστε “εμείς”.

Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ' ότι τα παιδιά μου+++Π - Εικόνα 5

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Θα έρθει μια στιγμή που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από τη φωλιά. Δεν ξέρω για σας, αλλά δεν υπάρχει θέση στο σπίτι μου για ένα παιδί 30 ετών. Έτσι, όταν φύγουν από το σπίτι μας, θα έχουν τις δικές τους οικογένειες και θα μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θα ήθελα η σχέση μου με τη γυναίκα μου να παραμείνει τόσο ισχυρή και οικεία όσο ήταν στην αρχή. Και για να έχουμε ένα τέτοιο μέλλον, πρέπει να εργαστούμε στη σχέση μας κάθε στιγμή. Η σχέση μας πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

4. Πρέπει να θέσουμε ένα μελλοντικό παράδειγμα.

Γιατί η σύζυγος μου έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα απ' ότι τα παιδιά μου+++Π - Εικόνα 6

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, τα παιδιά μας βλέπουν και μαθαίνουν από εμάς. Κάνουν ό, τι κάνουμε και παρακολουθούν κάθε βήμα μας. Συχνά λέω: “Αναπτύσσουμε ενήλικες, όχι παιδιά.” Και πάλι, δεν ξέρω για σας, αλλά θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με μια φυσιολογική στάση απέναντι στα ραντεβού, την αγάπη και την οικογένεια. Και θέλω ο γάμος μας να είναι ένα παράδειγμα για αυτούς. Έτσι, η σύζυγος μου μπαίνει πάνω από τα παιδιά μου. Είναι πολύ κοντά, αλλά σίγουρα μετά τη γυναίκα μου.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι τείνουμε να είμαστε κουρασμένοι και εκνευρισμένοι. Και ναι, τα παιδιά σας σάς χρειάζονται, είναι πραγματικά σημαντικά. Όχι τα χόμπι σας, όχι οι φίλοι σας, όχι η δουλειά σας. Και πρέπει να τα νοιάζεστε πραγματικά. Αλλά φροντίστε πρώτα τη σχέση σας. Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι οι γονείς τους αγαπούν ο ένας τον άλλο, είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους τα αγαπούν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στον κόσμο γύρω τους.

Έχουμε τρελά προγράμματα. Έχουμε έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Ξοδεύουμε όλη την ημέρα με τα παιδιά μας. Και γι ‘αυτό τους ζητώ να πάνε στα δωμάτια τους στις 9 το βράδυ κάθε βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα μου και εγώ έχουμε ραντεβού δύο φορές το μήνα και βγαίνουμε έξω. Επειδή έχει σημασία.

Γι ‘αυτό η γυναίκα μου έρχεται πρώτη από τα παιδιά μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ