Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κοpίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του

Μία 9χρονη μαθήτρια από το Τέξας, η οποία πέρασε μία εβδομάδα στη μηχανική υποστήριξη όταν ο καρκίνος την άφησε εγκεφαλικά νεκρή, πέθανε την Παρασκευή στο νοσοκομειακό της κρεβάτι.

Η Payton Summons άφησε την τελευταία της πνοή γύρω στις 8:30 μ.μ. στο νοσοκομείο παίδων στο Fort Worth, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, κου Justin A. Moore.

“Ήταν γεμάτη αποφασιστικότητα και πάλεψε μέχρι τέλους.”

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 2

Τη Δευτέρα, η δικαστής Melody Wilkinson έδωσε εντολή στο νοσοκομείο να κρατήσει την Payton στη ζωή μέχρι τις 6 το πρωί της 22ης Οκτωβρίου.

Η Payton μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή ανακοπή που έπαθε στο σπίτι της γιαγιάς της στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το νοσοκομείο είπε σε μια δήλωσή του ότι το παιδί είχε ένα μη χειρουργήσιμο όγκο στο στή8ος.

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 3

Μόλις 24 ώρες μετά τη μεταφορά της Ρayton στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο εγκέφαλός της ήταν νεκρός.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο θέλησαν αρχικά να απομακρύνουν την Payton από τη μηχανική υποστήριξη, αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να σωθεί η ζωή του παιδιού.

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 4

Η οικογένεια ήρθε σε επαφή με 25 νοσοκομεία με την ελπίδα να μεταφέρουν το παιδί, αλλά κανένα δεν το δέχθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο Paul Stafford.

Ωστόσο, οι γονείς ζήτησαν από το νοσοκομείο παράταση μέχρι να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το επόμενο βήμα.

Η μητέρα της 9χρονης, η Tiffany Hofstetter, είπε στο  KTVT  ότι την 25η Σεπτεμβρίου η κόρη της “φώναξε τη γιαγιά της να την βοηθήσει επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει… και ξαφνικά κατέρρευσε.”

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 5

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί το έβαλαν στη μηχανική υποστήριξη επειδή σταμάτησε να αναπνέει.

Οι γιατροί ήταν σε θέση να επαναφέρουν τον χτύπο της καρδιάς της, αλλά διαπίστωσαν ότι η Payton δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της.

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 6

Ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο για σχεδόν μια ώρα.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι είχε όγκο διπλάσιο από το μέγεθος της καρδιάς της, ο οποίος συνέθλιβε την καρδιά και τους πνεύμονες της Payton και εμπόδιζε την κυκλοφορία του αίματος.

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 7

Το Σεπτέμβριο, το νοσοκομείο έκανε μια δήλωση στην οποία έλεγε: “Σύμφωνα με το πρωτόκολλό μας και τα εθνικά ιατρικά πρότυπα παιδιατρικής, μια δεύτερη εξέταση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από διαφορετικό γιατρό μέσα σε 12 ώρες από την πρώτη, για να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία δήλωσης του θανάτου της μικρής Payton.”

“Εκτός από την αντιμετώπιση της ξαφνικής καρδιακής ανακοπής και της εγκεφαλικής βλάβης, η οικογένεια της Payton ενημερώθηκε ότι τα προαναφερθέντα προκλήθηκαν από την ανάπτυξη ενός πολύ μεγάλου όγκου στο στή8ος του παιδιού που εμπόδιζε το κυκλοφορικό του σύστημα.”

Γιατροί έβγαλαν από τη μηχανική υποστήριξη 9χρονο κορίτσι ενώ οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα νοσοκομείο να σώσει τη ζωή του - Εικόνα 8

Η οικογένεια της Payton είχε στραφεί ενάντια στο νοσοκομείο για να κρατήσει τη μικρή στη μηχανική υποστήριξη για 7 ακόμη ημέρες μετά την ανακοπή.

“Δυστυχώς, με όσους ήρθαμε σε επαφή από το νοσοκομείο, δεν πήραμε θετική απάντηση για να μπορέσει η Payton να παραμείνει στη μηχανική υποστήριξη με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο άλλο νοσοκομείο να την αναλάβει. Η οικογένειά της ήλπιζε σε ένα θαύμα, το οποίο ίσως συνέβαινε αν έμενε το παιδί περισσότερο στη ζωή…,” δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ