14 Γιατροί κουτσομπολεύουν τους πιο χαζούς ασθενείς τους. Το νο9 είναι αηδιαστικό!

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες πρέπει να αντιμετωπίζουν δύσκολες και παράξενες καταστάσεις κάθε μέρα. Κάθε μέρα παίρνουν αποφάσεις ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Αλλά καμιά φορά η καθημερινότητά τους σημαδεύεται από πολύ ξεχωριστές εμπειρίες.

Στο Reddit και στο nymeta, άνθρωποι συγκέντρωσαν τι έχουν να πουν οι γιατροί. Και καμιά φορά όταν αντιμετωπίζουν τέτοιους ασθενείς που, για να το θέσουμε ήρεμα, τους κάνουν να κουνάνε το κεφάλι.

«Επειδή λέει ότι ‘περιέχει εκχυλίσματα λαχανικών’ στο κουτάκι του αναψυκτικού, δε σημαίνει ότι μετράει σαν μερίδα λαχανικών.»

«Έπρεπε να ενημερώσω κάποιους άντρες ασθενείς ότι το πρoφυλακτικό καλύπτει μόνο το πέos και δεν μπορούν να το τραβήξουν για να καλύψει τους όρχεις.»

«Αφού έκανα μερικά ράμματα στο κεφάλι ενός μεσήλικου τύπου, η οικογένειά του με ρώτησε αν ήταν εντάξει. Ο γιατρός αστειεύτηκε ότι το μυαλό του ήταν ακόμα μέσα στο κεφάλι. Η οικογένεια εντυπωσιάστηκε από τα νέα. Εγώ, ο φοιτητής ιατρικής, πέρασα την επόμενη μισή ώρα ενημερώνοντας την οικογένεια ότι το μυαλό βρίσκεται μέσα στο κρανίο και ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Νόμιζαν ότι το ‘μυαλό’ είναι έκφραση η οποία αναφέρεται στην κοινή λογική του ανθρώπου, παρά στο ίδιο το όργανο. Περίπου το ίδιο πίστευαν και για την ‘καρδιά’.»

«Δεν είμαι γιατρός, είμαι νοσοκόμα στα επείγοντα. Είχα μία ασθενή που ήρθε για εξέταση σeξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ήταν πολύ αναστατωμένη και μου έλεγε συνέχεια ότι είχε μόνο έναν σύντροφο. Καθώς την εξέταζα, μου αποκάλυψε ότι ακόμα και αν εκείνος πήγαινε και με άλλες, δεν είχε σημασία «γιατί χρησιμοποιεί πρoφυλακτικό κάθε φορά και το πλένει προσεκτικά μετά από κάθε χρήση». Τη ρώτησα τι εννοούσε ότι το πλένει μετά από κάθε χρήση. Μου εξήγησε ότι έπλενε το πρoφυλακτικό με ζεστό νερό και σαπούνι πριν το ξαναχρησιμοποιήσει. -_- Έπρεπε να της εξηγήσω ότι είναι προϊόντα μίας χρήσης… Δεν είχε ιδέα…»

«Ο μπαμπάς μου είναι γιατρός στις ΗΠΑ. Μια γυναίκα πήγε για τις εξετάσεις του μωρού της που ήταν 6 μηνών και είχε μαζί της κάτι που έμοιαζε με σοκολατούχο γάλα στο μπιμπερό του μωρού. Άρχισε λοιπόν να την εξηγεί ευγενικά ότι δεν πρέπει να δίνει στο μωρό της σοκολατούχο γάλα, και τον διακόπτει λέγοντας ‘α, δεν είναι σοκολατούχο γάλα. Είναι καφές! Και τον λατρεύει!’.»

«Νοσοκόμα παιδιατρικής. Μου έχει πει ασθενής ότι το μωρό δεν πρέπει να πίνει αναψυκτικά από το μπιμπερό του (ή από οποιοδήποτε άλλο δοχείο).»

«Το βιάγκρα δεν προλαμβάνει τα σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή την εγκυμοσύνη.»

«Δουλεύω σαν φαρμακολόγος και ένας από τους ασθενείς που είχαμε στη εταιρία παραπονέθηκε ότι το φάρμακο για την αλλεργία στις γάτες δεν έπιανε (με εισπνευστήρα). Τελικά έριχνε το φάρμακο στη γάτα… Έπρεπε να της εξηγήσουμε ότι πρέπει να το εισπνεέι…»

«Δεν είμαι γιατρός, είμαι τραυματιοφορέας. Κατά τη διάρκεια της βάρδια μου στα επείγοντα, μια 17χρονη ήρθε με ματωμένο ορθό/πρωκτό. Απ’ ότι φαίνεται δεν σκουπιζόταν μετά την τουαλέτα και είχε ένα πολύ άσχημο δερματικό εξάνθημα. Η νοσοκόμα κάλεσε τις κοινωνικές υπηρεσίες. Και έπρεπε να εξηγήσει στο κοpίτσι πώς να σκουπίζεται σωστά.»

«Είμαι τεχνικός κτηνιατρικής. Μια φορά έπρεπε να εξηγήσω σε μία έξαλλη πελάτισσα ότι τα τσιμπούρια που προσπαθούσε μανιωδώς να αφαιρέσει από τον αρσενικό σκύλο της ήταν οι ρώγες του. Της είπα ότι είχε ένα πολύ φρόνιμο και υπομονετικό σκύλο.

«Δεν είμαι γιατρός, είμαι νοσοκόμα στο ICU. Έχω δει πολλούς χαζούς ανθρώπους τόσα χρόνια, αλλά πριν από μερικές βδομάδες ένα μέλος της οικογένειας ενός ασθενούς λογομάχησε μαζί μου για το γεγονός ότι προσπαθούσα να «παγώσω τη μητέρα του μέχρι θανάτου». Μου έδειχνε συνεχώς το ψηφικό θερμοστάτη που έδειχνε θερμοκρασία 23 βαθμούς Κελσίου (είμαστε στις ΗΠΑ). Όταν του εξήγησα ευγενικά ότι οι 23 βαθμοί Κελσίου δεν είναι καθόλου κρύο, συνέχισε να μου δείχνει την οθόνη και να φωνάζει, ‘Δεν νομίζεις ότι 23 βαθμοί είναι κρύο;! Έχει 23 Γ********Σ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!’ και να φέρεται παράλογα. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να του εξηγήσω εγώ, η υπεύθυνη νοσοκόμα, ο επιστάτης και ο φύλακας τι είναι οι βαθμοί Κελσίου, τα παρατήσαμε και τον έβγαλαν έξω. Ήταν ένας άντρας γύρω στα 35-40 και δεν είχε ποτέ ακουστά τους βαθμούς Κελσίου και Φάρεναϊτ. Πίστευε πραγματικά ότι το βγάζαμε από το μυαλό μας προσπαθώντας να καλύψουμε τις απόπειρές μου να παγώσουμε την διασωληνωμένη, σοβαρά άρρωστη μητέρα του μέχρι θανάτου.»

«Άλλος ένας κτηνίατρος εδώ… Τα νεκρά σώματα αποσυντίθενται! Αν αφήσεις το σκύλο σου στον οποίο έκανα ευθανασία την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου στο πορτμπαγκάζ σου, μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα όταν η κοιλιά του γεμίσει με αέρια σήψης και σκάσει. Η απαίτηση να καλύψω τα έξοδα αλλαγής υφάσματος μπορεί να θεωρηθεί και αγενής.»

«Το νοσοκομείο είναι ανοιχτό 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα για ιατρικά επείγοντα. Άρα την επόμενη φορά που θα πάθεις εγκεφαλικό την Παρασκευή, έλα την Παρασκευή και μην περιμένεις να περάσει το σαββατοκύριακο!»

«Το παιδί δεν μπορεί να πάρει βιολογικά χαρακτηριστικά από κάποιον με τον οποίο έχει πάει η μητέρα στο παρελθόν. Μόνο ένας άντρας είναι ο βιολογικός πατέρας.»

14 Γιατροί κουτσομπολεύουν τους πιο χαζούς ασθενείς τους. Το νο9 είναι αηδιαστικό! - Εικόνα1

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι ασθενείς. Εύχεσαι να μπορούσες να τους πεις: αυτά είναι ανοησίες (χωρίς όμως να χάσεις τη δουλειά σου). Κοινοποιήστε αυτές τις απίστευτες ιστορίες ασθενών σε άλλους. Δείξτε τους ότι πάντα μπορεί να υπάρχει χειρότερο.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ