Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από σκυρόδεμα

Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από το σκυρόδεμα. Μια καινοτόμος ιδέα για τη βελτίωση της στέγασης στην Αφρική (Βίντεο)

Είναι η Nzambi Matee, μια 29χρονη επιχειρηματίας και εφευρέτης που εδρεύει στο Ναϊρόμπι, είναι η ιδρυτής μιας νεοσύστατης εταιρείας που ανακυκλώνει πλαστικά σκουπίδια και τα μετατρέπει σε τούβλα που είναι ισχυρότερα από το σκυρόδεμα.

Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από σκυρόδεμα - Εικόνα 1

Η εταιρεία, που ονομάζεται Gjengemakers ltd, ξεκίνησε μετά την ανάπτυξη μιας πρωτότυπης μηχανής που μετατρέπει το απορριπτόμενο πλαστικό σε πλάκες.

 

Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από σκυρόδεμα - Εικόνα 2

Τα οποία εκτιμώνται όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και για το πόσο προσιτά είναι.

 

Σύμφωνα με την Nazambi:

Είναι παράλογο ότι εξακολουθούμε να έχουμε το πρόβλημα της παροχής αξιοπρεπούς στέγασης, μιας βασικής ανθρώπινης ανάγκης. Το πλαστικό είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται και παρερμηνεύεται. Το δυναμικό είναι τεράστιο, αλλά η μετέπειτα ζωή σας μπορεί να είναι καταστροφική.

Αρχές της εταιρείας.

Πριν από τη δημιουργία της Gjengemakers ltd, η Nzambi ειδικεύτηκε στην επιστήμη υλικών. Εργάστηκε ως μηχανικός στη βιομηχανία πετρελαίου της Κένυας.

Αλλά το 2017, εγκατέλειψε τη δουλειά της για να αρχίσει να δημιουργεί και να δοκιμάζει τα τούβλα, τα οποία είναι συνδυασμός πλαστικού και άμμου.

Μέσα από τον πειραματισμό, κατάλαβε ποιά πλαστικά “δένουν” καλύτερα και στη συνέχεια δημιούργησε τα μηχανήματα που θα επέτρεπαν να τα παράγει μαζικά.

Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από σκυρόδεμα - Εικόνα 3

Πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς κατασκευάζουμε βιομηχανικά προϊόντα και να τα αντιμετωπίζουμε στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους , δήλωσε η Soraya Smaoun, η οποία ειδικεύεται στις τεχνικές βιομηχανικής παραγωγής με το UNEP.

Η καινοτομία της Nzambi στον κατασκευαστικό τομέα επισημαίνει τις οικονομικές και περιβαλλοντικές ευκαιρίες όταν προχωρούμε από μια γραμμική οικονομία, όπου τα προϊόντα, όταν χρησιμοποιηθούν, απορρίπτονται, σε μια κυκλική, όπου τα προϊόντα και τα υλικά παραμένουν στο σύστημα για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Γυναίκα επιχειρηματίας μεταμορφώνει τα πλαστικά σκουπίδια σε τούβλα ισχυρότερα από σκυρόδεμα - Εικόνα 4

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει καταφέρει να ανακυκλώσει περισσότερους από 20 τόνους πλαστικών απορριμμάτων σε τούβλα που έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά του κόκκινου, του μπλε, του καφέ και του πράσινου.

Όχι μόνο είναι απίστευτα δυνατά, δοκιμάζονται για να διατηρήσουν το διπλάσιο βάρος κατωφλίου από τσιμεντόλιθους.

Η εκκίνηση της εταιρείας δημιούργησε επίσης 112 ευκαιρίες εργασίας για συλλέκτες σκουπιδιών, γυναίκες και ομάδες νέων.

Με πληροφορίες από το FORBES.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ