Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με το σκύλο παρά με τον άντρα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μία νέα έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες που θέλουν έναν ήσυχο νυχτερινό ύπνο, θα πρέπει να αφήνουν τους συντρόφους τους στον καναπέ και να μεταφέρουν το σκύλο τους στο κρεβάτι.

Γιατί για τις γυναίκες, τα σκυλιά είναι καλύτεροι σύντροφοι στον ύπνο από τους άνδρες και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη εφιαλτών, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 γυναίκες.

Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με το σκύλο παρά με τον άντρα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα - Εικόνα 2

Οι συντάκτες της έρευνας έγραψαν: “Σε σύγκριση με τους άντρες, τα σκυλιά που κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των ιδιοκτητριών τους διατάρασσαν λιγότερο τον ύπνο τους και τους έδιναν ισχυρότερα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ικανότητα των σκύλων να προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για πιθανές απειλές.”

“Οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από την κατοχή ενός σκύλου μπορεί να οδηγήσουν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να ακολουθήσουν μια αυστηρότερη ρουτίνα και η διατήρηση ενός σταθερού χρονοδιαγράμματος ύπνου μπορεί να είναι επωφελής γι’ αυτούς.”

Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με το σκύλο παρά με τον άντρα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα - Εικόνα 3

Η συγγραφέας Jilly Cooper, η οποία κοιμάται μαζί με το σκυλάκο της, τον Bluebell, δήλωσε στο The Mail: “Ο τελευταίος σύζυγός μου δεν επέτρεπε σκυλιά στο κρεβάτι αλλά εγώ τα λατρεύω και τα θέλω δίπλα μου όταν κοιμάμαι. Έχω ένα τεράστιο κρεβάτι, αλλά ο Bluebell επιμένει να ακουμπά δίπλα μου. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου.”

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι δεν ήταν όλοι οι τετράποδοι φίλοι κατάλληλοι για συντροφιά στον ύπνο. “Αντίθετα, οι γάτες που κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη τους είναι αποδιοργανωτικές και δεν συνεργάζονται με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ δεν παρέχουν τα ίδια συναισθήματα άνεσης και ασφάλειας με τους σκύλους.”

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ