Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες [βίντεο]

Η Δώρα Χρυσικού είναι μία από τους δεκάδες Έλληνες που άνοιξαν το σπίτι τους για να στεγάσουν πρόσφυγες.

«Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει εμείς που έχουμε ανοίξει τα σπίτια μας, πολύ περισσότερο από ότι αυτοί οι άνθρωποι. Άρχισα να δραστηριοποιούμαι στην πέτρινη αποθήκη του Πειραιά κάνοντας τις βραδινές βάρδιες. Γνωρίστηκα με τα παιδιά που φιλοξενώ, με τον Ραχίν και τον Χασάν» λέει η ηθοποιός που είναι ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και διηγείται τις ιστορίες τους στην πρωινή εκπομπή «Καλημερούδια»

«Ο Ραχίν είναι ένα 20χρονο αγόρι το οποίο δούλευε σε μία αμερικανική εταιρεία και ουσιαστικά προσεγγίστηκε από τους Ταλιμπάν για να τους βοηθήσει και αρνήθηκε και δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κι έτσι έφυγε.

Ο Χασάν είναι ένα παιδί μιας μάλλον μεγαλοαστικής οικογένειας της Συρίας που σπούδαζε στον Λίβανο Ιστορία και όταν γύρισε στο σπίτι του το βρήκε κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο και τους δυο του γονείς νεκρούς.»

«Είναι πάρα πολύ ευγνώμονες στον ελληνικό λαό και είμαι και εγώ ευγνώμων στον ελληνικό λαό γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας άλλος λαός, νομίζω, που έχει υποστεί αυτή την απίστευτη κατραπακιά οικονομική, ηθική, πολιτισμική, δεν θα είχε αυτή την αντιμετώπιση» λέει η ηθοποιός και καταρρέει on camera από συγκίνηση… «Συγγνώμη για την συγκίνηση, νομίζω ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτό το πράγμα, μετά του είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει τη ζωή του με τον τρόπο που τη συνέχιζε. Νιώθω απόλυτα ασφαλής, είναι χαρά μου να τους έχω εδώ. Περνάω πάρα πολύ ωραία.»

 

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ